MojAndroid
(x) hirdetés

Végre az Android Marketre is megérkezett az Airport Mania második része (Amazon Appstore-on nagyjából 10 napja jelent meg).

A feladatunk ugyanaz, mint az első részben, reptereket kell irányítani. A reptérre érkező gépek természetesen szeretnének leszállni, utasokat kiszállítani, felvenni az új utasokat és útnak indulni ismét. Az előző részből ismert tankolási és szerelési követeléseiknek is eleget kell tennünk, de új elem, hogy némely gép a csomagokat is szeretné kipakolni illetve amelyik koszosan érkezik, azt bizony érdemes megtisztítani. A gépek türelmetlenek és minél kevésbé boldogok, annál kevesebb pontot kapunk értük.

Minden pálya előtt rendelkezésünkre áll egy shop, ahol a gyűjtött pontok után kapott dollárokból vásárolhatunk extrákat. Újabb kifutópálya, jobb javítóműhely, mosoda, VIP kifutó, VIP várakozóhely és így tovább. Érdemes okosan költeni a pénzt, mert vannak fontosabb illetve értéktelenebb extrák. A pályákon időnként porfelhő érkezik, de az is előfordul, hogy jegesedik egy kifutópálya. Ezek a problémák maguktól is megoldódnak, de ez nyilván tovább tart, mint ha egy extra megvásárlásával orvosoljuk a problémát.

Újdonság, hogy most már extra pályák is vannak, nem csak normál repterek. Anyahajón, az űrben és egyéb extra helyeken is találhatóak repterek, mindegyik egyéni megoldásokat kíván.
Amit még fontosnak tartok elmondani, hogy a játékban az egymás után érkező gépek után bónuszt kapunk és ha 4 csillagot szeretnénk elérni, akkor bizony erre oda kell figyelni. A nagyobb gépek után több pontot kapunk. Tehát nem mindegy, hogy milyen sorrendben hozzuk le például a gépeket. Mondjuk nincs bónuszunk és fent van egy kicsi és egy nagy gép. Ilyenkor először a kicsit érdemes elsőként kezelni, hiszen a második már kétszeres szorzót kap a pontszámra és nem mindegy, hogy 2×1500 vagy akár 2×7500 pontot kapunk.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=_F-omJDRPPI]

Összességében azt mondhatom, hogy ezt a kevesebb, mint 300 forintot bőven megéri a játék. Jelenleg 9 szekcióban, közel 90 pálya áll rendelkezésünkre, de a coming soon felirat azt jelzi, hogy a szekciók száma bővülni fog.
A játék remek hangokkal és grafikával rendelkezik. Szerintem gyermekektől (fejleszti a logikai képességeket) a felnőttekig bárkinek kellemes szórakozást nyújt, hosszú órákon át. Ha még nem szerezted be, ugyanennyiért az első rész is elérhető illetve annak van free változata is (talán reklámok vannak benne, nem próbáltam). Ahogy a játék elején is mondja, kapcsoljátok be a biztonsági öveket és indulhat a móka.

2011.08.20.

Ezeket már olvastad?

+