MojAndroid
(x) hirdetés

Judy-val anno egy másik blog fórumán ismerkedtem meg. Anno mind a ketten Samsung Galaxy Spica-t használtunk és ott gyűltek össze a “Spicások”. Azután, ahogy sokan mások is, váltottunk Galaxy S-re. Majd Judy egy Nexus S boldog tulajdonosa lett. Judy kiadványszerkesztéssel és nyomdai előkészítéssel foglalkozik illetve két webáruházat is működtet. Sőt, még egy baba bolt is a nevéhez fűződik. :)
Egyik hobbijaként a telefonja dizájnolását említi, ami felől nem is volt kétségem, hiszen az övé mindig egészen egyedi volt, bármikor töltött fel friss screenshotokat. Az interjú végén a galériában most is láthattok párat. :)

readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Judy:
Jelenleg egy Google (Samsung) neXus S “kijelzőjét” koptatom. Abból is az SLCD-s változatét.
Pár hete cseréltem le a szeretett SGS-em erre, eddig nem bántam meg. Ha lett volna anyagi lehetőségem akkor egy S II-t vagy még inkább (mivel mostanában nagyon vonzanak a HTC-k) egy Sensation-t vettem volna!

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Judy:
Az android rendszerrel 2009 decemberében ismerkedtem meg.
2009 nyarán “megszabadítottak” (ellopták) imádott E51-emtől, utána nem sikerült olyan készüléket vennem ami pótolta volna az űrt, amit hagyott, így gondoltam egy merészet :) és vettem egy spicat. Azért neveztem merészségnek, mert régebben volt pár Samsungom, de mind hitvány volt, utáltam is őket rendesen és ezért kicsit féltem az új jövevénytől.
Elolvastam pár cikket róla vásárlás előtt, ami meggyőzött. Előtte még soha nem is hallottam magáról az Androidról.
(azóta a páromat is sikerült megfertőznöm vele, igaz csak szerényebben mivel ő most egy kis ZTE Blade-et használ, születésnapjára pedig egy Galaxy Tab-ot kapott tőlem, amit nagyon szeret, netezésre, emailezésre használja a munkájához)

readya: Van valami kedves történeted Androiddal kapcsolatban?
Judy:
Igazából, nem tudom mit írhatnék érdekes történetként, ami másnak érdekes lehet… talán azt, hogy mikor először vittük el egy családi vacsorára a sógornőmékhez a kis spicat és meglátták, hogy uhhh YouTube-ot is lehet vele hallgatni, sőt a hangfalakhoz kötve, meg hogy navigáció is megy rajta, meg huha, hogy fényképezőgép, és video felvevő stb. Akkor másnap hanyat homlok nyargaltak a Telenorhoz venni egyet. Azóta már a fiúkat is sikerült eltántorítani az iPhone vásárlástól és ő is boldog tulajdonosa egy SGS-nek!
Vagy pl egyszer elindultunk nyaralni egy 1x-i átszállásos repülőgépes útra. Várakoztunk éppen a reptéren, mikor eszünkbe jutott hogy készítsünk már egy fotót a nagy madridi reptérről, na de hol is van a fényképezőgép? Ja, hogy az autóban maradt Ferihegyen… Azon a vakáción az SGS segített ki bennünket. Azt kell hogy mondjam tökéletesen sikerültek a fényképek, nem is kell jobb minőség egy nyaralós fényképalbumba. Azóta nem is viszünk plusz fényképezőgépet sehova magunkkal.

readya: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Judy:
Azt hiszem majdnem mindenki ezzel kezdi a felsorolást! :) Angry Birds trilógia! Másik kedvenc játékom a közelmúltban androidra is megjelent Cut The Rope, bár ez tableten azért élvezetesebb a nagy kijelzővel!
Sokat használom a tapatalk fórumozó app-ot, illetve a szintén nemrég megjelent eBay app-ot. Chatelésre az új kedvencem az IM+ pro, szép letisztult design, és sok fiókot be lehet állítani. (igaz nem olcsó) 
Legújabb app kedvencem a marketről az egy billentyűzet, sokfélét kipróbáltam már, de ez nagyon megtetszett. Swiftkey x phone. Nagyon szép, többféle szín téma közül is választhatunk. Nekem a karakter kiosztása is kényelmes, tud magyarul, okos, tanul, gyorsan, helyesen lehet vele irni! Szívesen használnám a Facebook for android alkalmazást is, de gyakorlatilag szinte használhatatlan. Nem is értem, hogy miért nem képesek rendesen összerakni…. Sok az újdonság, új kedvenc még a Google+ is, bár még kevesen vagyunk, de az legalább működik!
Böngészőből sokáig az Opera minit használtam, de mostanság a Dolphin minit részesítem előnyben.
Régóta keresek egy olyan alkalmazást, ami segít a wifi és mobilnet “kapcsolgatásban”. Azaz ha otthonról elindulok kikapcsolja a wifit és bekapcsolja a mobilnetet, ha hazaérek akkor pedig vissza. Vannak erre alternatívák pl egy ilyen többek közt a  locale alkalmazás is, de én még nem találtam használhatót, ami iszonyatos akku fogyasztás nélkül pontosan végzi a dolgát.
Amúgy is az egészet az akku fogyasztás optimalizálása miatt szeretném használni. (a szerk.: próbáld ki ezt: Setting Profiles Full)

readya: Munkád/hétköznapjaid során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Judy:
Itt sorolnék még pár számomra nagyon fontos és régóta hűségesen használt alkalmazást!
Munkám során nagyon fontos a folyamatosan email elérhetőség. Ezt nekem tökéletesen kiszolgálja a Gmail fiók.
Sokat használom még a telefonomat navigációra, mikor árubeszerzésen vagyok pl. Pesten, vagy külföldi utazások alkalmával! Én nem próbáltam még mást csak az igo-t, imádom, szeretem soha nem volt még vele gondom.
A napi/heti/havi teendőim folyamatos feljegyzéséhez a Gtasks alkalmazást használom, gmail fiók szinkronizációval! A teendők szemelőtt tartásában pedig a pure calendar widget agenda segít, mely tökéletesen személyre szabható!
Tehát összegezve nálam ez az androidos készülék főleg üzleti használatban van, a szórakoztató alkalmazásaival kiegészülve pedig teljesen kielégíti az okostelefontól elvárt funkciókat!

readya: Mit vársz egy Android blogtól?
Judy:
Objektívitást, amit szerintem tőled 100%-ban megkapunk! Széleskörű érdeklődést az alkalmazások, készülékek és az új rendszerek (romok) terén is!
Itt jegyezném meg, hogy igaz ez a riportsorozat hölgyekkel készül, mégis hiányzik nekem egy fő kérdés, ha androidról beszélünk.
Milyen rendszert/romot használsz ( vagy szoktad-e frissíteni készüléked)? Volt már más hölgy riportalany is, aki hackelte a kis  Androidos készülékét.
Itt mondanám én még el, hogy Spica óta én folyamatosan cserélgetem a rendszereim, az SGS-el sok félét kipróbáltam, természetesen minden új rom szebb és jobb lesz, újdonságokkal! Mindenkinek ajánlom ha mást nem is legalább a folyamatos gyártói/szolgáltatói update figyelését!
Én most egy teljesen új dimenzióba léptem, MIUI romot használok. Igaz még csak pár napja, de máris szerelmes vagyok belé!

Remélem érdekesnek találtátok az interjút. Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (holgyek (@) androidportal.hu), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

2011.08.08.

Ezeket már olvastad?

+