MojAndroid
(x) hirdetés

Mivel legalább 2 Miért HTC Desire cikk van ezért próbálok specifikus lenni olyan dolgokra amik nem hangzottak illetve ahogyan én használom. Arról szeretnék írni, hogy miként jutottam el a mai napokig (root, S-OFF, stb.).Miért döntöttem a rootolás mellett és egyátalán mit lehet mondani erről a készülékről a specifikációis kívül és mit lehet kihozni belőle?

A kezdetek

A Nokia E52-met egy Androidos készülékre akartam cserélni és a HTC Desire-re esett a választás. Szerencsére sikerült PVT1-es AMOLED-es verziót szerezni. Egy hét “betanulási iső” után kezdtem érezni az összes Desire tulaj fájdalmát ami a 147MB-os /data partíció által nyújtott szörnyen kevés memória. Így elkezdtem olvasni fórumokat és az XDA-Developers oldalát.

A változás

A készülék két hete volt a kezembenn mikor, úgy döntöttem, hogy menjen a Rootolás. Rootoltam, partíciónáltam és feltettem egy A2SD+-os ROM-ot amit nagyon dícsértek. Megelepettem vettem tudomásul, hogy a készülék rémesen felgyorsult és a még a memóriám is elegendő, bár néha kicsit laggolt, ezt kiküszöbölendő beruháztam egy 16GB-os Clas 4-es SD kártyára és minden jó lett.

Flashmánia

Annyira megtetszett az a tény, hogy szinte bármilyenné formálhatom a készülékemet a custom ROM-ok segítségével, hogy elkezdtem egyre gyorsabban váltogatni őket, hogy megtaláljam a nekem megfelelőt. Ekkoriban mutattam meg egy “szifonista” barátomnak a készüléket és két napra rá meg is vette a saját Desire-jét. Miután ő is hamar (2 nap alatt) a rootolás mellett döntött jött az ötlet, hogy osszuk meg a tapasztalatainkat. Így született meg a Flashmaniacs ahol az általunk kipróbált ROM-okról írunk cikkeket.

S-OFF

Az S-OFF PVT4-ig nem nagyon szükséges tényező,
hiszen van custom Recovery-d az Unrevoked megoldja, miért is
S-OFF-olna az ember? Igazából nincs sok oka csak a magam fajátnak nyújt
egy kis extra biztonságot hiszen hozzá férek a fastboot parancsokhoz is amit az S-ON nem tesz lehetővé. Aki nem cserélget recovery-t meg HBOOt-ot annak nem is ajánlom.

Ma

Jelenleg két ROM csere között a LeeDrOiD 3.0.82-es ROM-ot használom. Az alapja az áprilisban kiszivárgot Asia-WWE Gingerbred teszt ROM HTC Desire-re. Gyors és stabil. Egy magyar srác (-snq) saját kernelét használja amitől van olyan gyors mint egy Desire S (tényleg Laughing). Mostanában nagyon sokat olvasok mind Desire-ről és az Android-ról. És ezt a tudást szórom többek közt itt az Android Portal fórumán Cool.

Végszó

Jelenleg eléggé fel van túrbózva, az én kis Desire-öm, hogy eszembe se jusson lecserélni. A GPS-e messze veri még az SGS2-jét is (teszteltük sokszor sok készülékkel Sealed), hozza egy Desire S sebességét, egy olyan ROM fut rajta ami nekem tökéletesen megfelel nem “muszály” a gyárinál maradjak és még az aksi idejét is sikerült felturbózni ami különösen értékes dolog egy ilyan készüléknél. Cool

Üdv
Darksmith

2011.07.12.

+