MojAndroid

Kedves olvasók!

Hozzávetőlegesen egy hónapja vettem megy az LG Optimus 2x-emet, ki is hozta a telenoros futár a webshop vásárlástól számított 2 munkanapon belül, ezzel teljesen meg voltam elégedve. Doboza kissé nagynak tűnt első ránézésre, de nagyon igényes összetételű volt. Az első okosabb telefonomé is ekkora volt (2007-2008 körül iPhone 2G), de a 4-esé már jóval kisebb. Nem is tudtam, hogy miért adnak ekkorát, de őszintén, nem is érdekelt. Eddig az egész család iPhone-os volt, én kezdtem meg a sort, és én is törtem meg először. Túl zártnak éreztem a rendszert, olvastam az Android után nagyon sokat, mivel ez nagyon bejövős volt, úgy döntöttem, hogy váltok erre. Árban mindenképpen hasonló tudásút (vagy jobbat) akartam az iPhone 4-nél, mivel nagyjából 2-3 évente váltok telefont.

Nagyon sok telefontesztet elolvastam, már az egyik telefonhoz tartozó teszteket végigolvastam magyar és külföldi oldalakon, majd belenéztem a kommentekbe, hogy kinek mennyire jött be az adott készülék, a sorok között ‘rátaláltam’ egy újabb és újabb telefonra, majd azokról olvasgattam. Kb február óta foglalkoztam a legújabb telefonom kiválasztásával és május elejére lett meg a végleges döntésem.

Leginkább a Motorola Atrix 4G felé szemezgettem, nagyon tetszett a Tegra 2-es proci, már szinte rendeltem is egyet külföldről, amikor a magyar oldalakon (ugye az amerikain ez fel sem merül) világossá tették számomra, hogy Motorola support szinte nincs is jelen Mo-n. Ekkor egyből átpártoltam az LG Optimus 2x-re, amit szinte tökéletes telefonnak tartok, az akksi üzemidőt leszámítva. Itt több lehetőségem nem volt, megvettem a telefont.

Nem is tudom, hogy már kint volt-e, vagy csak érkezett a Galaxy S2, amiről tudni lehetett, hogy ütős telefon lesz, de engem nem hozott lázba az 1 helyett az 1.2 Ghz, főleg nagyobb képernyő árán. Ezt a képernyőt is elég nagynak tartom már, de legalább az iPhone-om, amit egy másik kártyámhoz használok, kicsinek tűnik. 

Ez a telefon nagyon vékony, legalábbis érzésre, nekem csak ez számít. Az eredeti fóliákat egy pár nap után eltávolítottam kivéve a képernyővédőt, hiszen én azzal teljesen meg voltam elégedve (házilag ilyen jól nem tudtam volna felbarkácsolni, pedig vettem 5 db-ot), illetve a hátulján a ‘with google’ feliratos sávról sem vettem le. Vásároltam hozzá egy tokot, amit folyamatosan rajta tartok, kicsit nehéz tőle benyomnia  power on/off gombot, de ki lehet bírni. 

A dobozban találtam egy fülest, töltőt, usb, hdmi kábelt, akksit. Miután feltöltöttem az akksiját a telefonnak, egyből elkezdtem nyomkodni, persze ahogy mindenki szokta az új telefonokkal. Ismerkedtem a rendeszerrel, inkább mint a telefonnal. Egy havi használat után azt tudnám mondani, hogy sikerült valamennyire kiismernem a kicsikét.

A HDMI kábelt időnként szoktam használni, leginkább filmek lejátszására a tévén, mivel otthon nincs o!play-hez hasonló szerkezetem. Csak feldobom a telefonra a filmet, leviszem kábellel együtt, és pöccre megy is minden a tévén, kivéve az .mkv formátum, mert azt sajnos nem szereti a telefon. Képet és hangot egyaránt visz a kábel, amit azért sejtettem, de akkor nyugodtam meg, amikor bebizonyosodott.

A telefon felbontása WVGA (ha jól emlékszem, de akinek van kedve utána járhat), ezzel el lehet lenni, de ha esetleg kézbe veszek egy olyan telefont, aminek kisebb és jobb a felbontása, irigykedem.

Egyelőre a gyári rommal használom, de már rootoltam, hogy felrakjam a hackelt kamera alkalmazást, amit félreértések miatt leszedtem (azt hittem az alkalmazás viccelődik, közben az sd kártyám nem volt jó). Az alap kamera alkalmazás egész jó, ami idegesítő, hogy nem jegyzi meg azt, ha beállítom a geotagging funkciót. Pedig egész érdekes lehetne visszanézni, hogy merrefelé fényképezgettem. Képeket kifejezetten jókat csinál (amatőr szinten, nekem jó képek), videó néha akadozik a lejátszásnál 1080p-ben, youtubera is felraktam egyet ( http://www.youtube.com/watch?v=–8pjfck0UI ) ezen talán látszik. Én személy szerint 720p-ben szoktam felvenni, mert a laptopomon úgysem férne ki a full hd sajnos, a saját videókat meg nem kell hatalmasan jó minőségben tárolnom, legalábbis nem ezzel tervezek mestervideókat készíteni.

Gyári rommal is elég gyors a készülék, néha azért akadozik, néha lefagy sajnos. Ilyenkor kiveszem az akksit, és újraindítom. Ez egész gyorsan megvan. A cikk után fogom felrakni a modaco 2.2 fr 19-et, elvileg gyorsan megy rajta. Vettem a telefonhoz pótakksit, ami nagyon hasznosnak bizonyult, mert a zsebemben mindig elfér, és attól sem kell félnem, hogy lemerül a telefon napközben. Az akksikhoz (2 db-ot vettem) járt akksitöltő is, így egyszerűbb tölteni is. Ha már lehetett olyat választottam, ami 1800 mAh-os, utángyártott, eddig bevállt. Ha nagyobb útra megyek, vagy nem tudom berakni este a telómat tölteni elviszem mind a három akksit, és nem félek semmitől.

Tetszik az android, tetszik a telefon, egyedüli problémám vele, hogy még nem adták rá ki hivatalosan a 2.3-at, amit nagyon várok. Cyanogenmod 7.1 RC1-et kiadták, nemsokára tesztelem azt is, remélem stabil lesz, és lehet használni a mindennapokban.

Tegra zone-ból letöltöttem egy-két játékot, jó minőségűek, de nem vagyok az a nagy játékos, tehát nekem nem számít. Videót nézek a telefonon, jó minőségben teszem fel, hogy amikor már nem tudom nézni a buszon, hazaérek, rádugom gyorsan a fullHD tévére és onnan tudom folytatni, ahol abbahagytam. A tegra proci gond nélkül beleteker bárhova, folytatja a lejátszást. A hangrendszereket talán 7.1-ig támogatja, nekem 5.1 van otthon, igazából azt sem szoktam kihasználni. A 2.3-as rendszer még jobban optimalizálva lesz a telefonra, ezért még lehet tőle gyorsulást várni, ami szép lesz. Mintha vennénk egy új telefont, legalábbis az ígéretek szerint. 

Azt hiszem megéri ezt a telefont megvenni, hiszen az ára nagyon impresszív, ezzel sok embert meg is tud győzni. A képernyője szép, hiszen IPS panel van benne, nekem tetszik.

Ennyi lett volna a személyes tapasztalataim összefoglalója, kommenteket, privát üzeneteket szívesen fogadok, igyekszem válszolni.

Ha nagyon androidos kérdést tennétek fel, akor azért részletezzétek, még új vagyok ezen a vizen, de igygekszem tartani a lépést.

Share to TwitterShare to Google PlusShare to LinkedInShare to EmailShare to Print
2011. 07. 09.
 • zsakosmatyi

  na jó, cyanogenmod 7 RC1-et raktam fel a 2.3.4 pozitív hatásai miatt, egyelőre tesztelem.

  • gerbaud

   És majd mindig lesz egy újabb (nem gyári) rom, ami javítja az előző hibáit, és lesz benne egy rakat új hiba, és mire kijavítanának mindent, addigra kijön egy újabb fő android verzió, amit rögtön elkezdenek hekkelni, jönnek belőle az RC-k és így az ember lényegében (ha nem akar hetente romot frissíteni, meg swipe-olni) folyamatosan vár, hogy “na, majd a következő jó lesz”… Én ezért pártoltam el az Androidtól, de kívánom, hogy neked több szerencséd és türelmed legyen hozzá! 

   • Drachoo

    Ez csak rajtad áll mennyit foglalkozol azzal, hogy rom frissítéseket csinálsz.

   • readya

    Az LG nagyon félt a Samsungtól, ezért korán dobta ki a 2X-et és az a 2.2.2 ami rajta van, eléggé “béta”. Olyan telefont kell venni, ami rendben van és akkor nincs ROM csere-bere. Pl. most is simán kibírom, hogy ne legyen 2.3.4 az SGS2-őn, megvárom amíg jön hivatalosan. Ugyanis számomra hibátlan a gyári 2.3.3, ami rajta van.

    • zsakosmatyi

     a gyári 2.2.2 ténlyeg elég béta ehhez a telefonhoz, nagyon várom a hivatalos gingerbread frissítést. abban egyet értünk, hogy az lg csak sietett, hogy kiadja az első kétmagost, de hát ilyen ez a verseny. kinek melyik telefon tetszik. személy szerint én egyáltalán nem bántam meg ezt a telefont, nekem nem kéne még ennél is nagyobb képernyő. 1ghz nekem bőven elég. az ára meg jobb az lgnek, ami azért elég sokat számít szerintem.

    • zsakosmatyi

     a gyári 2.2.2 ténlyeg elég béta ehhez a telefonhoz, nagyon várom a hivatalos gingerbread frissítést. abban egyet értünk, hogy az lg csak sietett, hogy kiadja az első kétmagost, de hát ilyen ez a verseny. kinek melyik telefon tetszik. személy szerint én egyáltalán nem bántam meg ezt a telefont, nekem nem kéne még ennél is nagyobb képernyő. 1ghz nekem bőven elég. az ára meg jobb az lgnek, ami azért elég sokat számít szerintem.

  • Robi

   Tudnál kicsit írni a cyanogenmod 7 ről, mert azt hallottam hogy gingerbread alapú márés jobban támogatja  a kétmagos procit?

   • zsakosmatyi

    hát igazából nem tudom, hogy ez mennyire támogatja a kétmagos processzort, én igazából még bugosnak találom az rc1-et amúgy is. eddig a leggyorsabb egyértelműen a modaco fr19 volt, ezzel nem vagyok igazán megelégedve. ha konkrétan kíváncsi vagy valamire, akkor írd meg. a gingerbreadet  főleg a gtalk videochat miatt raktam fel, de ez még nem került bele a frissítésbe. a beépített filekezelő nem annyira rossz. az internal sd kártyát sajnos csak additional storage-nek ismeri fel, és ezt pl nem lehet megváltoztatni, hogy a fényképező ide mentsen. a beépített videólejátszó program jobb volt a froyoban, szerintem.

+