MojAndroid
(x) hirdetés

A fesztiválozó közönség láthatja, hogy egyre több olyan szoftver van, ami a papír alapú programfüzetet hivatott kiváltani, több kevesebb sikerrel. A programok készítői egyre több hasznos és kevésbé hasznos, de érdekes dolgot építenek ezekbe a programokba.
Többek között ilyen funkció a kedvenc programok előtti figyelmeztetés, a hírfolyam azonnali megjelenítése, az előadókról a részletes leírások, vagy az adott program pontos helyének a megmutatása.

Ezeket a funkciókat a jelenleg versenyben lévő szereplők többé-kevésbé ellátják, viszont ennek az app-nak van egy funkciója, ami miatt mégis érdemes, hogy külön bemutassuk: “a térképre helyezi a facebookos barátainkat.”

A szoftver készítői azt ígérik, hogy ha belépünk a facebook accountunkal a programon belül, és engedélyezzük az alkalmazást, akkor láthatjuk azokat a facebook barátainkat az esemény térképén, akik használják az alkalmazást. (Fontosnak tartom megjegyezni, hogy csak akkor láthatják mások a mi helyzetünk, ha a gps-ünk is be van kapcsolva, és csak olyanokat mutat a program, akik a helyszínen vannak.)

A miértre nem akartam kitérni, de aki nem volt fesztiválon, annak leírom: telefonálni sokszor lehetetlen, főleg a színpadok mellől, sms-t úgysem veszi észre az illető, és chatelni sem fog a koncert közepén a telefonjáról a keresett személy, és ha azt szeretné, hogy a barátai megtalálják az adott fesztiválon, akkor csak telepítenie kell ezt az alkalmazást.

E nélkül az érdekesség nélkül is jó kis program. Indításoknál (ha van net) akkor megnézi, hogy van-e friss infó/program, ami néha kicsit bosszantó is lehet, főleg ha gyorsan kell valami, de ahogy látom, a többi fesztiválra készült alkalmazás sem sokkal gyorsabb, viszont így legalább mindig friss adataink lesznek.

Személy szerint 4.6 pontot adnék rá, mivel még nem láttam működés közben a barátok követését, de erre nincs lehetőség, így felfelé kerekítettem. (Egyébként 5 csillag lenne, mert kis kijelzőn, 240×320-on ezen lehet a legjobban átlátni a programokat.)

Ti mit gondoltok a facebookos ötletről?

dx
2011.07.05.

Ezeket már olvastad?

+