MojAndroid
(x) hirdetés

Nyugalom. Ez itt még mindig Android blog de mivel sokat hallottam mostanában az iOS új értesítési rendszeréről, amit az iOS 5 kap, gondoltam megnézzük mit mutatott be az Apple a WWDC-n. Illetve egy évben egyszer nekem is lehet flame wart kezdeményezni :)

Nos, ahogy vártam csont nélkül lemásolták az Android értesítési rendszerét. Persze picit túlbonyolítva, olyan almásan. Magyarul felesleges helyet elfoglalva szekciókra van osztva és az értesítések felet látható, hogy melyik alkalmazásból jött. Nem úgy, mint Androidon, ahol bal oldalt a kis ikon jelzi.

Ezzel még nem ért véget a másolás. Ha már ezt a szar Androidot másolják, gondolták megnézik milyen jó ötlet van még odaát, így a Samsungtól is rögtön loptak egyet. :-) Ez pedig a lock screen-en elhelyezett értesítések, amiken ha elhúzza az ember az ujját, akkor megnyílik az alkalmazás. Érdekes lesz ezek után az Apple – Samsung per. Bár az eddig sem állt túl jól az Apple szemszögéből. Esetleg iOS 6-ban jöhet az értesítési sávból a power bar widget (Samsung, HTC, LG) illetve iOS 7-ben az app drawer illetve a widgetek. :-)

A képekért köszönet: Engadget.

(x) hirdetés
2011.06.06.

+