MojAndroid

Magyarósi Csaba index.hu újságíró, Appleblog blogger és Apple fan szerint az Android növekedése megtorpant. Ilyen még nem volt. Most hogyan lesz? Mindezt képes volt leírni csak azért, mert 4-5 nappal ezelőtt a Nielsen kiadta az amerikai piacról a legfrissebb felmérését. Ezzel nem is lenne gond, hiszen a cikkben többször is leírja, hogy amerikai piac. Kivéve a Gyevi bírót ugye. Meg a címet, ahonnan kifelejti az amerikai jelzőt:

Jön-e még kanyar az okostelefon-piacon?

Illetve rögtön alatta a vastagon szedett részben:

Évekig tartó növekedés után az Android és az iOS is stagnálni kezdett az okosmobilpiacon. Ki lesz a következő üstökös? Egyáltalán: látszik most ilyen?

Majd ezzel zárja a cikket:

A harcosok állóháborúba kezdtek, és egy újabb forradalmi platform piacra dobásáig aligha lesz esély arra, hogy a gyártók jelentősen eltérjenek a jelenlegi számoktól.

Értitek, végig Amerikáról beszél, kivéve a címben, a vastagon szedett bevezetőben és a lezárásában. A cikk felütése nyilván az, hogy az Android megtorpant. Nagybetűkkel, szépen cirádásan. Persze a legtöbb ember el sem olvassa, hiszen tele van számokkal és különben is mennyivel érdekesebb az, hogy Gigi a playboynak is le fog vetkőzni. Tehát ami megmarad az embernek, az kb. ennyi: na, eddig futott az Android szekere.

Nem is lenne probléma, ha az állítás igaz lenne, de nem az. Még áprilisban jelent meg a Gartner előrejelzése (A Nielsen és a többiek is hasonló számokat dobtak fel), miszerint az Android 2012-re ér fel a csúcsra 49% körüli piaci részesedéssel és 2015-ig ott is marad. Az már csak hab a tortán, hogy ha az Android annyira megtorpant, akkor hogy lehet az, hogy míg 2010 Q4-ben napi 350e Androidos készüléket aktiváltak, 2011 Q1-re ez a szám már napi 400e (forrás Google I/O). A bejegyzést mérgemben írtam meg, s bár nyilván az index.hu olvasottságának a statisztikai hibahatára a blog olvasóinak száma, azért legalább ebben a körben szeretném helyére rakni a dolgot. Csabának pedig inkább az Apple blogon kellene ilyen írásokat publikálnia, ott legalább mindenki vevő rá.

A végére pedig idegombolnám a Windows Phone 7-et is, ami az Apple fanok szerint az Androidot elverő operációs rendszerként robbant be tavaly. Nos, konkrétan a platform eddig 1 azaz 1%-os piaci részesedést tud felmutatni. Uff, én beszéltem.

Kommentelni 2022.07.25-től csak FB oldalainkon van lehetőség!
2011.06.02.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+