MojAndroid
(x) hirdetés

Az utóbbi időben, elég sokat utazom tömegközlekedési eszközzel is, így kíváncsi voltam milyen programokat találunk akkor, hogyha nem az autózás az elsőrendű cél. Többféle szoftver is megjelent, lássuk melyek ezek.

 

Kezdjük a BpMenetrend nevű szoftverrel. Hogy miért ezzel? Egyrészt ezt használom a legtöbbet, másrészt pedig nekem ez áll kézre a legjobban. A szoftver semmi mást nem ad, mint a különböző járatok menetrendjét. Én a buszt használom elég sűrűn, és amerre én járok, ott órát lehet igazítani hozzá. A legsűrűbben használt járatokat be tudjuk tenni a kedvencek közé, így egy időpont megkeresése csak néhány pillanat.

A következő alkalmazás a Smartcity. Sokkal komolyabb program, mint az előzőleg bemutatott menetrend. Főleg azoknak lehet előnyös a használata, akik sokat utaznak tömegközlekedéssel, és fogalmuk nincsen hogy hová-milyen járattal kell menni. A szoftver a Google térképét használja, és képes gyalogos útvonaltervezésre a tömegközlekedési eszközök között is. Fontosd megemlíteni a Kommentek funkciót, ahol képet kaphatunk azokról az útvonalakról, ahol pótló járatok járnak az útvonalon.

Elvíra. Hiánypótló program, a MÁV vonalakon tervezni képes Online Menetrend. Ami azonnal feltűnik az-az, hogy nagyon gyorsan letölti a menetrendet az általunk megadott útvonalra. Azonban a pontosságát nem ellenőriztem. Képes köztes pont beszúrásával is alternatívákat adni nekünk.

Meglepetésemre más városokhoz is létezik olyan program, ami segít az utazásban, először nézzük a miskolci adatokat kezelő szoftvert. Egy oldalon felsorolja a villamos és a buszjáratok, amelyekre rákattintva megkapjuk a megállók sorrendjét. Ezután a megállóra kattintva, kiválasztjuk az útirányt, majd arra ismét rákattintva megkapjuk az indulások időpontját.

Szeged közlekedéséhez is van program, A járatok felsorolásánál rákattintunk a megadott járatra, majd a megállóra ahol állunk, ezután a program átirányít a wap.tiszavolán.hu oldalra, ahol megnézhetjük az indulási időpontokat.

Ez az átirányításos dolog nem nagyon de tetszik, de az biztos hogy így megoldott a program naprakészen tartása. Ha van kedvetek, a programokat próbáljátok ki ti is. mindegyik ingyenes, és a Google Marketből letölthető.

Az eredeti cikk itt olvasható: http://navigyurci.hu/2011/04/14/utazzunk-androiddal/

2011.05.05.

+