MojAndroid
(x) hirdetés

 

 

 

Androidos készülékünk segít minket a munkánkban a kapcsolattartásban és a szórakozásban, de ha öt percen belül lemerül akkor szinte értelmetlenné válik a hordozása.

 

“Vajon kibírja még a mai napot?” – egy sokszor elhangzó gondolat az Androidos telefonnal rendelkezők körében. A következő leírás segítségével megpróbálunk mindenkinek néhány extra órát megspórolni az akkumulátor számára, hogy minél több ideig használhassuk szeretett készülékünket. Általánosságban nem tudjuk megmondani, hogy mekkora lesz a készülék energiaspóroloása, ez függ a mobil típusától használatától és a futtatott alkalmazásoktól.

 

Néhány beavatkozáshoz szükség lehet a telefon rootolására de ezeket egy külön részben ismertetjük a cikk végén.

 

Ahhoz hogy megoldhassuk a problémákat fontos, hogy megtudjuk mi is a gyökere a gondoknak. A mi esetünkben tekintsük át, mi is ami felzabálja akkumulátorunk energiáját.

 

Akkumulátor tesztelés



Azzal, hogy teszteljük akkumulátorunk teljesítményét könnyen rájöhetünk, hogy a különböző alkalmazások, melyeket az Android Marketről telepítettünk és a beállításokban tett változások miként hatnak az akkumulátorra. A Marketen ehhez találunk egy remek kis programot, melynek neve Battery Graph. Emellett a telefon akkumulátor használatát megtalálhatjuk a Beállítások/Telefon névjegye/ Akkumulátorhasználat menüpont alatt is. (Angolul: Settings/About Phone/Battery)

 

Képernyő



Mindenki szereti ha minél nagyobb a készülék képernyője, hiszen több dolgot tudunk megjeleníteni. Azt azonban érdemes észben tartani, hogy a képernyő az ami a leginkább fogyasztja az akkumulátort. Sajnos nemváltoztathatjuk kedvünkre a képernyő méretét amikor nem használjuk, de két beállítás segítségével megspórolhatunk egy kis naftát. 


Fényerősség


Az, hogy milyenre állítjuk a fényerőt sokat jelent abból a szempontból, hogy állandó világítással sokkal hamarabb leszívjuk akkumulátorunk erejét, míg ha automatikusra állítjuk, a telefon szenzorai segítségével csak akkor használ erős fényt, ha az tényleg indokolt. Ezeket a beállításokat a Beállítások/Kijelző/Fényerősség menü alatt állíthatjuk (Angolul: Settings/Display/Brightness)

 

Készenléti-idő


Amikor már nincs szükség a telefonunkra gyakran még mindig percekig készenlétben van, pedig ez is nagy mértékben hat az akkumulátorra. A Beállítások/Kijelző/Képernyő (Angolul: Settings/Display/Screen Timeout menüpontban többféle időintervallum közül választhatunk. A legjobb ha többet is kipróbálunk, hogy megtudjuk számunkra melyik a legidálisabb.

 

 A cikk folytatását itt olvashatod: http://www.droidground.hu/2011/03/kimeld-az-akksid.html

 

2011.03.15.

Ezeket már olvastad?

+