MojAndroid
(x) hirdetés

Bizonyára sokunk általános iskolás nyáriszünetét bearanyozta a Rockstar Games jónéhány részből álló GTA sorozata. Sikeres koncepció lett az autós és a lövöldözős játékok közös gyermekeként szemlélhető játékmenet, és ezt a sikert bizony többen megpróbálták leutánozni, mindenki kicsit szájaíze szerint alakítva a történetet, és úgy egyébként az egész játékot. Elég, ha csak a Mafia epizódjaira gondolunk.

 

Nos, kedves Droidok, a PC-k, és a játékkonzolok világába immáron az okostelefonok platformja is beköltözött, és bizony nem véletlen örvendeztettelek meg benneteket egy kis múltidézéssel: a GTA és a Mafia részeket követően megérkezett az Androidra megálmodott gyilkolászós, autóvezetős játékunk, a Gangstar: West Coast Hustle.

 

Az alaptörténet szerint a kitalált figuránkat segíthetjük a Los Angeles szerű városkában a bűnözés, vesztegetés, gyilkolás rögös, de már bőven kitaposott útján. Szép grafikával rendelkezik a játékunk, és ebből már szinte egyenesen következik is, hogy bizony elég komoly vasat igényel a textúrák megmozgatása: egy Galaxy S (ami egyébként visszafelé szigszalag, hehe) bőven elfért alatta. A rongyosra hallgatott orosz példát hozva: itt is minden megvan az anyajátékból – csak kicsiben. Ugyanúgy tudunk autót lopni, amely során ugyanolyan elánnal, és látványosan rángatja ki a kiszemelt gépjármű sofőrjét, hogy öröm nézni, de azért becsületére legyen mondva, azért egy “This is an emergency” szöveget úgy fogínyről odapöccint, mondjuk egy mentősnek. Hatalmas gengszternek érezhetjük magunkat játék közben, hiszen nagy szabadságot ad a szabadon bejárható város, szinte mindenhol akad járókelő, akit ha – természetesen véletlenül – sikerül elgázolnunk, egy laza “Another one bites the dust” című mondatot enged száján tovaröppenni a perzselő délutáni napfényben, vagy ha netán ólommal szeretnénk kitömni, minden további nélkül megtehetjük.

 

A játék lényegi része, az irányítás, és a lövöldözés éppen elégséges. Nem túl jó, de nem is rossz, végzi a dolgát, mindenesetre az igazi áttörés még várat magára ezügyben. Kétféle tapizós, és egy billentgetős mód közül az utóbbi a használhatóbb, pláne, ha előzőleg az Asphalt 5 nevű csodán szocializálódtunk. A fegyverrel való célzás során viszont egyetlen dolgot nem értek: miért kell ahhoz két ujj, hogy valamit “kijelöljünk lövésre”, majd újabb kettő, ha le akarjuk venni a célkeresztet a szerencsétlen homlokáról… Nos, ez több mint talányos. A küldetéseink során viszont ez nem fog különösebben zavarni, mert többnyire azért támadni fognak ránk, és az olyat már nem tolerálja hősünk: automatikusan célkeresztbe veszi, és máris tüzelhetünk. Külön tetszett az, ha mondjuk kimozogna előlünk, a célkereszttel hűen követi: biztos a halál.


 

2011.03.12.

Ezeket már olvastad?

+