Hölgyek és az Android #1

Mindig degradálónak találtam a heti ilyen-olyan csaj sorozatokat, legyen szó bármilyen blogról. Ennek ellenére úgy gondoltam, van relevanciája egy tech blogon is a hölgyeknek, csak a megfelelő formára van szükség. Nos, ezennel új sorozatunk indul, aminek a rendszeressége még egyelőre kérdéses (attól függ, mennyire lesznek vagányak a hölgyek, mennyire lesz kedvük szerepelni). Szeretnénk megmutatni, hogy számukra is hasznos az Android világa. Első alanyunk Nyilas Orsi, a Telenor megbízott PR vezetője.

readya:  Milyen készüléket használsz és milyen készüléked volt előtte?
Orsi: 2009. végéig a Nokia egyik okostelefonját használtam, egy ideje viszont már büszke HTC Desire tulajdonos vagyok.

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Orsi: Egy mobilszolgáltató munkatársaként – most már több mint három éve dolgozom a Telenor csapatában – szinte a kezdetekkor megismerkedtem az Androiddal. A 2008-as első ilyen készülék megjelenése után röviddel, 2009 nyarán már a mi ügyfeleink is vásárolhattak ilyen telefonokat. Az első általunk forgalmazott modellek egyébként a HTC Hero és a Samsung Galaxy Spica voltak.

readya:  Mit jelent számodra az Android?
Orsi: Egy olyan, folyamatosan fejlődő, nyílt rendszert, ami tele van jobbnál jobb lehetőséggel. Nem véletlen, hogy a Telenornál kiemelt szerepet kapott ez a platform, hiszen könnyen használható, nagyon felhasználóbarát és hihetetlenül népszerű az egész világon. Egy Androidos okostelefon remek készülék, hiszen több mint egy telefon, igazi „kütyü”, a rengeteg alkalmazás segítségével pedig gyakorlatilag teljesen személyre szabhatjuk. Workshop sorozatunkkal és különböző androidos kampányunkkal azt szeretnénk megmutatni az embereknek, hogy ez az élmény gyakorlatilag mindenki számára elérhető. Borzasztóan izgalmasnak és óriási dolognak tartom, hogy az egyre gyarapodó magyar androidos közösség partnerként tekint ránk.

readya:  Melyik a kedvenc Android alkalmazásod?
Orsi: Több ilyen alkalmazás is van. Nagyon hasznosnak tartom a különböző hírolvasókat, RSS-alkalmazásokat, mint például a Google Reader: ez szakmai ártalom. :) Használom a közösségi alkalmazásokat, a navigációs appokat is. Persze kikapcsolódásnak az Angry Birds sem utolsó, nagyon könnyen rá lehet kattanni. Én már meg is tettem.

readya:  Miért jó egy hölgynek Androidos telefont használni?
Orsi: Azért, mert szinte bármire jó. Rengeteg hasznos és izgalmas női alkalmazás van a piacon szinte minden élethelyzetre. Nekem főként a napjaim megszervezésében segít a telefonom, hiszen vezetőként elég pörgős az életem, tehát az e-mail, hírolvasó funkciókat használom ki a legjobban. De ha gyorsan ki kell keresni valamit az interneten, taxit kell rendelnem, koncertre vagy vacsorázni megyek, akkor is az androidos telefont használom.

readya: Mit csinál egy megbízott PR vezető, miből áll a munkád?
Orsi: Egy olyan nagy multinacionális vállalatnál, mint a Telenor, rengeteg párhuzamos tevékenység folyik, kezdve a sajtómegkeresésektől, sajtótájékoztatóktól, egyéb vállalati eseményeken át, a különböző szolgáltatásokat és tarifacsomagokat támogató kampányokig. Az én feladatom, hogy mindennek a kommunikációját összefogjam, koordináljam, rendszerbe foglaljam. Az általam vezetett csapat foglalkozik egyébként mind a termék- és a vállalati PR-rel, mind a közösségi médiával is.

Amikor a hölgyek kérdeznek és a blogger válaszol:

readya:  Mit kérdeznél egy Android blog szerkesztőjétől?
Orsi: Ugye eljössz a következő workshopunkra? :) Komolyra fordítva a szót: mit tennél az Android megismertetése érdekében, ha egy kis időre a helyemben lehetnél?

readya:  El én. :) Én az Android specifikus oldal megmutatásának több figyelmet szentelnék. Pl. a "mindent vivő" értesítési rendszer. Csak ránéz az ember a telefonra, lehúzza az értesítési sávot és mindent tud, ami az eltelt idő alatt történt (plusz az adott értesítésre bökve az ember ott folytatja, ahol abbahagyta korábban. Mondjuk Facebook chat). Illetve te is említetted, a testreszabhatóságot. Szerintem erre is érdemes lenne hangsúlyt fektetni. Ha Androidos készüléke van valakinek, az olyan billentyűzetet használ, amilyenhez kedve van. Kicserélheti az sms alkalmazást, a telefon alkalmazást, a böngészőt, a zenelejátszót (pl. Winamp is van már ugye. :) ), illetve szinte bármit. Ez az a szabadság, amely egyetlen más mobil platform alatt sem elérhető. Ez az, amiért el sem tudom képzelni, hogy ne Androidos telefonom legyen.

Remélem érdekesnek találtátok a riportot. Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (androlib.blog.hu(@)gmail.com), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

Nyomkodj gombokat >>Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
, ,