MojAndroid
(x) hirdetés

Végre a sok középkategóriás telefon után, került egy komolyabb darab is a kezembe, ez lenne a Nexus One. Bár Ő sem mondható mai csirkének, de azért még ott van a szeren. A mai nap a rootolásra ment el, ugyanis a saját csapdámba estem…

Szerintetek mi volt az első dolgom, amikor a kezembe került a telefon? Hát persze… Felraktam rá a 2.2.2-es frissítést. És melyik romverzióhoz van már minden utcasarkon valamilyen root megoldás? Igen jól gondoltátok, a 2.2.1-hez. Mindegy, így jár aki rosszul. Kijöttem a gyakorlatból, az Optimussal is csak küzdök, és a Nexus sem adta könnyen magát.

Azért sok-sok keresgélés után ráakadtam a megoldásra, amely végül szemtelenül egyszerű lett. Kell hozzá a minden műkedvelő gépén már régen fent lévő Android SDK, és egy letöltött SDK.zip. Az első lépés, hogy feltelepítjük a Nexus One drivereit.

Bár a Nexus fórumban nem ezt írják, nagyon egyszerűen rootoltam a készüléket. Az SDK.zip-et kicsomagoltam egy könyvtárba, majd a készüléket csatlakoztattam a számítógéphez, és az SDK/Tools/SuperOneClick.exe-re kattintottam. Természetesen ne felejtsük el engedélyezni az USB Debugging opciót, amelyet a Settings/Applications/Development opció alatt találhattok.

A képen látható felület indult el, ahol az Universal fülön lévő Root gombra kattintottam. És néhány perc alatt rendszergazda jogom lett. Természetesen én is a fórumban leírt megoldást javaslom, mert az már többeknek sikerült, míg én csak a szerencsés különc vagyok. A rootolás végén, a szoftver kiírja, hogy munkája végére ért, és támogatást kér a program megalkotójának (meg is érdemli).

Ezután már minden ment, mint a karikacsapás. A Google Marketből letöltöttem a Rom Manager alkalmazást, és feltelepítettem.

A következő lépés a Recovery telepítése, majd a jelenlegi állapot mentése volt, mert a végső cél a 2.3 Gingerbread rom telepítése volt, de erről majd később.

A mentés végeztével következett a Gingerbread rom telepítése, amelyről legközelebb beszélek majd.

A legfontosabbat a végére hagytam: a rootolás, és egy custom rom telepítése veszélyes művelet, könnyen féltéglát készíthetsz kedvenc telefonodból. Ráadásul a leírt módszer egyedi, ezért a fórumban olvasható EREDETI megoldást javasolom. A leírásban szereplő folyamat végén kapott eredményért semmilyen felelősséget nem vállalok.

Sok sikert!

A készüléket a mobilabban.hu bocsátotta rendelkezésemre, amelyet ezúton is köszönök!

Az eredeti cikk itt olvasható: http://navigyurci.hu/2011/01/30/a-nexus-one-es-a-gingerbread/

2011.01.31.

+