MojAndroid
(x) hirdetés

 

 :) Miui vs. Cyanogenmod, avagy híváskezelés android módra:

A híváskezelés még nem az igazi a miui-n, mind nappali fénynél mind a sötét utcán többször is hívást fogadtam és indítottam vele.

Hívásfogadás:

– Miuin lekapcsolt képernyőnél csak a hívásfogadás jön elő, ha el akarom utasítani, akkor a teendőket a következő pontban lehet látni. Ha viszont bekapcsolt képernyőnél jön a hívás, akkor van zöld és piros telefon gomb is. 

– Cyanogennél a következő pontban látható a hívásfogadás menete.

 

Hívásfogadásnál van, hogy kinyomom és visszahívom az illetőt, mert x számokat ingyen hívok:

– Miui-n az elutasítás nem egyszerű, az ujjunkat 2-3 mp-ig rajta kell tartani a zöld telefon sávon, amikor is kijelzi hogy felfelé húzva elutasíthatom. Ez nekem abszolút nem volt praktikus, hiszen az utcán figyelni is kell, és akkor csak ösztönből lehet kezelni a telefont; ezt a miui-val nem lehetett. 

– Ellenben a cyanogent (vagy a többi rom-ot) nem kell bemutatni, bal csúszka felvesz, jobb csúszka elutasít. Csak oda kell pillantani és a zöld meg a piros színt látva nem is kell gondolkodni. 

Újrahívás, miután kinyomtam az illetőt:

– Miui-n zavaró volt, hogy a hívásnaplóban a névre bökve a tárcsázó rész jön be, ahol is felül a szám szerkeszthető formában, míg alul az újrahívó gomb van. Szintén csak zavaró volt az utcán, mert meg kellett állnom és odafigyelni, nehogy belepiszkítsak a telefonszámba. 

– Cyanogennél csak rábökök a névre hosszan és a legfelső menüvel újrahívom, ez gondolkodás nélkül megy. Persze itt hozzáteszem, hogy jobb lenne egy újrahívó gomb a hívásnaplóban minden név után, tehát ez sem tökéletes.

Most jöttem rá, hogy ha a contacts / opciók gomb / preferences / call log / show dial button be van pipálva, akkor a hívásnaplóban (call log) a piros/zöld nyilacskák után ott egy telefon gomb, mellyel könnyedén vissza lehet hívni az illetőt.

 

Hívás letevés:

– Miuin valahogy sosem jött össze az, hogy a fülemtől eltartva visszajöjjön a képernyő, és megszakíthassam a hívást. Ráadásul a mylock phone tools végett először azt kell eltávolítani a kamera gombbal, majd utána letenni a hívást.

-. Cyanogen alatt be van állítva, hogy a power gomb szakítsa meg a hívást, ennél egyszerűbb megoldásról jelenleg nem tudok. :)

Köszönöm a figyelmet.  Cool

 

2011.01.16.

+