MojAndroid
(x) hirdetés

Lassan 2-3 honapja nyuzom a HTC Desire Z keszüléket, más nevén HTC Vision, vagy TMobile G2 az USA verzió. Ez a második android készülékem, ezt már az elején erőteljesebben hackelgettem, az elsővel még a hivatalos keretek között maradtam akkor.

Mindenesetre azóta is nagyra becsülöm ezt a készüléket, szerintem több szempontból is ideális készülék a fém unibody karosszéria, az erősen húzható proci, a billentyűzet mind nagyon szép és hasznos…

Eljött az első major OTA firmware update, ami aztán felülvágta a korábbi stock ROM-on végrehajtott Visionaryval készített rootomat, sőt mi több majd 1 hónapra lehetlenné tette az újra rootolást is. Ez alatt aztán jól töviről hegyire átolvastam az XDA-developerst, várva az új rootolást. Megjött, egy temproot formájában (psneuter by scotty2), majd misc_version verzió váltással 1.35-re downgrade került az 1.72 helyére, aztán a “rage” exploit “gfree” rootolás kombóval karöltve s-off (security off) történt a készüléken, majd ROM Manager és ezzel együtt járó ClockworkMod recovery is felkerült, a mérnöki boottal egyetemben (hogy aztán később saját magam flashelhessem a radio.img verziókat hivatalos telepítés nélkül is). Na egyszó mint száz, volt mit tanulni ezzel kapcsolatban, de minden könnyen megtalálható az xda-developers fórumon.

Na és most jöhet a ROM, virtuous ROM 0.9.0, amit azért választottam a Cyanogen 6.1 ROM helyett, mert én ragaszkodtam a HTC Sense felülethez, viszont egy olyan előre rootolt, túlhúzható kernelű valami kellett, amiben az extrák pl. a CIFS is megtalálható. CIFS-sel lehet pl. Samba vagy Win megosztásokat mountolni… A Virtuous 0.9 az utolsó 1.72-es alap sense ROM-ból származtatott, prerootolt, tápolt kernellel, deodexáltan (framework moddolható).

A ROM tehát a hivatalos verzióval szinte teljesen megegyezik, mégis rendelkezik az extrákkal. Elég szépen megyeget, egyesek szerint vetekszik a sebessége a Cyanogenes ROM-mal is. Ezt személyesen nem próbáltam, de a tapasztalatom szerint ezen a Sense-es romon minden működik, Rádió, GPS, kamera, fles, wifi, 3g. és 2.2.1-es android alapon. (Elméletileg a cyanogen 6-os is tudhatja ezeket. Meg persze készül a 7.0 is, gingerbreaddel, na ha az elkészül htcZ-re fullosan, akkor lehet meggondolom még1x a htcsense-hez ragaszkodást, de nehéz überelni a sense-t és appjait)

Ha túlhúznánk 1ghz felé, érdemes a CPU Tunert vagy a SetCPU-ban a kikapcsolt képernyőhöz tartozó profilban 348mhzre állítani powersave módban, mert másképp előfordulhat, hogy a képernyő bekapcsolásakor a képernyő csak másodjára kapcsol fel rendesen. (Ezt eredeti ROM-mal is tapasztaltam, ha vision_oc.ko kernel modullal húztam csak. (EZ-DZ godspeed verzió az XDA fórumon.))

A ROM telepítése elég egyszerű ROM Managerrel, a lenti linken olvashatóak a részletek:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=837042

A zippet SD kártyára fel, majd ROM managerből “Install ROM from SD Card”. Ezután az advanced kernel zipjét (ez húzható szabadon 1.4ghzig) is hasonlóan felmásolni és telepíteni.

Persze MINDIG fullos backup ClockworkMod recoveryből!! :D

Rootolás: http://forum.xda-developers.com/wiki/index.php?title=HTC_Vision#Rooting_the_G2
Downgrade ha véletlenül 1.72-es csapda helyzetünk van: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=905261

2011.01.13.

Ezeket már olvastad?

+