MojAndroid
(x) hirdetés

Újabb statisztika látott napvilágot az okostelefonokkal kapcsolatos felhasználói viselkedésről. Ezúttal a Nielsen többek között azt vette górcső alá az Egyesült Államokbeli piacot vizsgálva, hogy az okostelefon felhasználók táborába belépők a vizsgált időszakhoz képest 6 hónapra visszamenőleg milyen rendszert preferálnak. Bár ez elég nyakatekerten hangzik, ad egy viszonylag jó mércét a piac aktuális állapotáról.

Az eredmény a fenti képen látható: az Android az eladások 40%-ával (novemberi adat szerint) magasan veri a mezőnyt, főleg a BlackBerry kárára (akik 19,2%-ra estek vissza); az iPhone stagnál, novemberi adatok alapján 26,9%-on áll.

A teljes statisztikából persze árnyaltabb kép rajzolódik ki: az iPhone 28,6%-kal piacvezető, a BlackBerry folyamatosan romló teljesítmény mellett jelenleg 26,1%-kal második, az Android pedig dinamikus növekedést mutatva 25,8%-on áll – ezzel harmadik, bár a Nielsen felhívja a figyelmet, hogy igazából statisztikai a különbség a BlackBerry és az Android között. (Érdekesség, hogy a BlackBerry és az iPhone között is.)

2011.01.05.

+