MojAndroid
(x) hirdetés

Az alcím: teljeskörű mechanikai védelem a telefonnak olcsón és rondán.

Teljesen felfoghatatlan, hogy Hong Kongból hogy képesek 1-2 dollárból megoldani a termék előállítását és szállítását Európába, de íme a bizonyíték, hogy működik. Abban még nem vagyok egészen biztos, hogy nem radioaktív mérgező veszélyes hulladék körmönfont exportjáról van szó. Mindenesetre ekkora összeg elbukását a kísérlet kedvéért vállaltam.
Két termék kategóriát néztem ki a Galaxisnak. A képernyőt védő fólát, és az egész házat védő szilikon bugyit.

Képernyővédőből rövid vacilálás után a matt felületűt választottam. Utóbb kiderült, hogy így semmit se ér a Galaxis gyönyörű képe, amiért javarészt kárpótol a tükröződés-mentesség. Leginkább a világos színek szemcsézettségére és az apró betűk olvashatóságára van negatív hatással. A fotón látható RGB szemcsézettség nem a fényképezőgép hibája, az maga a fólia! A tapintása érdekes, papírszerű, egészen kellemes. Ráadásul nem tapad rajta az ember bőre, így valóban kényelmesebb a tapizás. Alig észrevehető mértékben kell nagyobb nyomást kifejteni, mint fólia nélkül. Igazából sokkal zavaróbb, hogy nem lehet pontosan tudni mi az elégséges nyomás, de erről nem a fólia tehet, hanem a Galaxis megjósolhatatlan ,,akadása” – lassulása.

A bugyira kicsit várni kellett, nagyjából négy hét telt el a vásárlás után, mire megérkezett. A mérete teljesen pontos, a készülék remekül illeszkedik bele. Ronda, tudom én, viszont azóta nem tör ki a frász ha véletlenül odébb tolom a telefont az asztalon, hogy most hány új karcot gyűjt be. Ugyanakkor szerintem szebb, mint a hátlapra ragasztható védőfólia, amely ugyan alig látszik, de szépen gyűjti a szöszt, és amúgy is ad egy leharcolt kinézetet a telefonnak. A gombokat egy picit nehezebb megnyomni, különösen a power gombot. A power gomb egy külön állatfaj, mert nagyon apró, eleve nagy erőt kell kifejteni a megnyomásához, ráadásul nehéz eltalálni, és ezen közben a telefon állandóan ki akar ugrani a kezemből. A bugyi óta viszont nem ugrál, cserében tényleg ultra erősen kell nyomni. Valószínűleg ezen segítene, ha lágyabb anyagból készült volna a tok. De nem készült. A fülhallgató csatlakozó nyílása egy kicsit pici lett, a gyári headset épp, hogy belefér.

Összegezve: ennyi pénzt okvetlenül megér egy kis védelem, kérdés azonban az, hogy megéri-e védeni a telefont azon az áron, hogy a védelem miatt már most sokkal rondább, mint amilyen ronda két év múlva lenne karcolásokkal-zúzódásokkal.

(x) hirdetés
2010.11.09.

Ezeket már olvastad?

+