MojAndroid
(x) hirdetés

Miért is válaztottam az LG GT 540-et. Ezt majd 1 hónapos telefonkeresés előzte meg. Elolvastam a mobilaréna szinte összes tesztjét ami abba a kategóriába tartozó mobilok tesztje volt amit elképzeltem magamnak. Meg sok más oldalon is teszteket, véleményeket olvastam. A régi SE K800i-met kellett lecserélni, mert szegény erősen haldoklott.

Meg voltam vele elégedve mert a a maga nemében és annak idején kiszolgálta minden igényemet. Szeretem is nagyon, de itt volt az ideje a váltásnak. Sokat gondolkoztam mit is vegyek, mert sok versenyző volt a kosárban. iPhone, HTC, Motorola, Samsung, SE ők mind versenyeztek sőt még az Acer is a szemem elé került. Legfontosabb az volt, hogy ez már okostelefon legyen és tudjon olyan dolgokat amik úgy érzem ha nem is nélkülözhetetlenek de nagyon jól jönnek!

wifi, rendes böngésző, korrekt videó és zenelejátszás, hasznos alkalmazások és végül ha már nagyon nincs más dolgom akkor jóféle játékokat is játszhassak rajta.

Árban elsőre max 100 e-ig löttem be magam, de tudtam hogy ez függni fog a fizumtól is. A fizum kersztbe is húzta a számításom, de nem bántam meg azt hiszem, mert semmi szükségem egy 100 ezres telefonra, mikor még csak most ismerkedem az okostelefonok világával.

Ami tuti volt hogy symbianos telot nem szeretnék, mert az már úgy érzem hogy egy elavulófélben lévő technológia. A winmobile-vel is fenntartásaim vannak, mivel magam is win felhasználó vagyok (bár nem sokáig, mert erőssen kacérkodom a Linux gondolatával csak még nem vettem a bátorságot, mert egyáltalán nem ismerem az op rendszert!) és tudom hogy a microsoft termékeknek van gondja, néha nem is kevés. ekkor került a szemem elé az android rendszer. Fingom nem volt róla mi ez úgyhogy megint csak bösz fórum olvasgatások vették kezdetét, hogy kiderüljön számomra mi is ez. Mivel sok pozitivumot olvastam róla úgy gondoltam, legyen és androidos kütyüt fogok venni.

Mivel a fizum eleve behatárolta milyen telók jöhetnek számításba így esett a választásom a GT540-re. Sok jót is olvastam róla és tetszett az egyedi formája.

És megvettem. Elöször azt se tudtam mit kezdjek vele, mi mire való, ráadásul első tapi mobil így értek meglepetések. De már kezdem “belakni” a kicsikét és pont ma vagyunk 1 hetesek :D

Azt mondhatom szinte csak pozitiv tapasztalataim vannak vele. 2 hibáját én is észleltem amit fórumokon olvastam, az alsó rész ropogása, de számomra nem olyan zavaró és szembetünő, illetve hogy a home scren tényleg néha kicsit bealszik és csak 2-3 nyomkodásra kel életre, de szerintem ezek beleférnek.

Tapasztaltam némi lassulást is pl. görgetésben, alkalmazásinditásban, de ez az én hibám, mert kezdöként minden hülyeséget felpakolok rá és ez lehúzza a rendszert!

Csak ajánlani tudom mindenkinek! Én fekete színűt vettem szerintem ez a legkorrektebb a többi szín közül.

Kézreálló, könnyen kezelhető, ha nem volt előtte okos telefonod, tapizós mobilod, akkor is hamar ráérzel.

Számomra ez egy tökéletes választás volt és sokáig ki fog szolgálni, de ha le is váltom, ő mindig megmarad nekem és néha nosztalgiából előveszem!

2010.09.07.

+