MojAndroid
(x) hirdetés

Sziasztok! Jubileumi nap ez a mai, hiszem ma lépte át az AndroidPortal.hu app az 1000. letöltést. Sajnos nagy alkalmazás újdonsággal nem szolgálhatok, de ha már a számokról beszélünk, gondoltam egy kis statisztika frissítéssel szolgálok a korábbi blog bejegyzésem frissítéseként Mit mutat az „Analitika”?. (A statisztikák az elmúlt 1 hónap adati alapján készültek.)

Először is a letöltési statisztika a marketről: az közösségi app ezzel lekörözte egyéb, nem túl népszerű banki programjaimat. :)

Ha a látogatók számát nézzük, a skála kibővült, 30%-os fejlődés van a napi látogatók számában.

Az Android verziók hasonló trendeket mutat kishazánkban, mint a nagy világban: a 2.1 verzió lassan, de biztosan átveszi a vezetést. Ép most került fel a hivatalos statisztika a verziók eloszlásáról: http://developer.android.com/resources/dashboard/platform-versions.html . Érdekes, hogy ott még nem mérhető a 2.2-es jelenlét, nálunk meg már egész %-ban lehet mérni. 2.2-esek! Mi a tapasztalat? Érdemes váltani (rootolni)??

Az új verziókkal az nagyobb felbontások is előtérbe kerültek. Sajnos a számok nem pontosak, ami kompatibilitási problémákra vezethető vissza. Ami fontos, hogy a 320×480 felbontású készülékek aránya 86%-ról 73%-ra csökkent 3 hónap alatt. Potosabban a nagy felbontás aránya nőtt.

Az elmúlt hónap utazási úgy látszik, nem vezettek Európán kívülre. Viszont Európában elég jó lefedettséget értek el hazánk fiai. Feltűnt már a térképen Görögország és Törökország is. Vajon ezek a korai nyaralások nyomai?! Na, majd szeptemberben visszatekintünk, hogy az Android tulajdonosok hol nyaralnak. Tessék szépen legalább egy wifi hotspotot keresni a nyaralás során és rányomni a frissítésre! :)

Remélem tetszettek az új számok. Nekem mindenképpen tetszik, hogy ennyi felhasználója van az alkalmazásnak.

Köszi.

2010.06.17.

+