MojAndroid
(x) hirdetés

Nemrég egy hetet Kairóban töltöttem, persze minden nap munka, nem szórakozás.
Az első alkalom volt kipróbálni a Desire-t más körülmények közt.
Természetesen a data roamingot (pontosabban általában a mobile data-t) kikapcsoltam, a fene akar csillagászati számlákat fizetni.
Szerencsére a hotelben volt wi-fi.
Naponta kb. 2-3 órát volt a wifin, semmi problémát nem tapasztaltam a kapcsolattal.
Köszönhetően annak, hogy a szinkronizáció és a mobil adatkapcsolat ki volt kapcsolva, a készülék 2 és fél napot bírt, még az említett wifi használattal is. Ez elég elfogadható szerintem.
Közben videóztam, fényképeztem vele, a videót és képet feltöltöttem netre (Youtube klienssel, illetve a Facebook klienssel megosztottam).
Elégedett vagyok vele, jól viselkedett, viszont az érezhető, hogy a notebook USB-ről sokkal lassabban tölt fel, mint a saját tápjáról, amit kényelmi szempontok miatt nem hoztam magammal.

Viszont mikor visszaértem, azt a furcsaságot tapasztaltam, hogy a Clock és Weather widget továbbra is Cairot mutat, bár mikor rátapizok, már a korrekt, Budapesti idő és időjárás van benne, és hiába updatelek, a homescreen widgetek továbbra is ragaszkodnak Cairo-hoz.
Az egyetlen megoldás az volt, hogy a widgeteket töröltem és újra elhelyeztem.
Ez azért kicsit bosszantó.

Ja, igen, még egy furcsaság.
Van egy RSS olvasom, egész jó, az a neve, hogy FeedR (jófiú vagyok, ezt is megvettem), többek közt a Google newst feedeket is lehozza.
Itthon ez a magyar netes médiából gyűjtötte a híreket.
Mikor kinn voltam, feltehetően az egyiptomi médiából, ékes arab nyelven, amit persze nem volt képes megjeleníteni, csak kis téglalapok voltak a karakterek helyén. Persze, ha éppen arab írással mutatja, az se segít. :)
De azért érdekelne, miért nem a bejelentkezésem alapján szerzi be a híreket, miért a mobilszolgáltatás helyszíne alapján?

2010.05.08.

Ezeket már olvastad?

+