MojAndroid
(x) hirdetés

Azért gyűlnek a negatív tapasztalatok a Desire kapcsán.
Első furcsaság, hogy képtelen voltam beállítani a Mail alkalmazéásban a céges IMAP fiókomat. A levelek fogadása még oké lenne, de a küldés már sehogy se megy.
Egész pontosan az történik, hogy a fiók beállításának folyamatában az outgoing szerver paramétereinek beadása után történik egy ellenőrzés, ami után vagy azzal tér vissza, hogy “server not responding” vagy egyszerűen nem lép tovább, attól függően, milyen paramétert választok (SSL, TLS, None). Elvileg SSL kéne.
Az benne az érthetetlen, hogy a Magicen az 1.5-ös rendszerrel gond nélkül ment ez a beállítás, és az összes egyéb levelezésem ugyanezekkel a paraméterekkel működik, ugyanez az emailcím, user, password, stb.
Második próbálkozásnak megadtam a Vodás mobilinternetemhez tartozó outgoing szerver paramétereit. Na, ezzel már működött, elfogadta, továbblépett, tudtam mailt küldeni. Egyszer.
Mert amint kiléptem és visszaléptem és csak úgy a biztonság kedvéért még egyszer meg akartam próbálni, meglepődve tapasztaltam, hogy a Vodás beállításokból csak az SMTP szerver neve és az SSL meg a port maradt meg, a user és a password szépen visszaíródott a cégesre, úgy látszik, az Android mail nem bírha elviselni, ha az outgoing szerver más beállításokkal megy, mint a az incoming?
Ez hülye.
Beszéltem a rendszergazdánkkal (szintén Androidos) és először győzködött, hogy nálam a hiba, aztán megpróbálta ő is beállítani a telefonján, és neki se ment, de annyival informatívabb volt az övé (nem tudom, milyen, de nem HTC), hogy kiírta, a mail szerver tanúsítványával van baj. Pedig szerinte ez egy elég széles körben elfogadott… azt mondja, sajnos nem tud vele mit csinálni.
Úgyhogy most meg vagyok lőve, a céges mailt nem tudom használni.
Végső mentőmegoldásként megpróbáltam belépni a webmailünkre, ami a Zimbra felületet használja. Egészen addig működött is a dolog (bár sokkal kényelmetlenebbül sé lassabban, mint a mail kliens), amíg csak olvasgattam.
De aztán újabb furcsaságra derült fény: nem tudok levelet írni, ugyanis kizárólag a címmező és a tárgy szerkesztésénél adja fel a virtuális billentyűzetet, de amint a szövegmezőbe tapizok, nem történik semmi. Egyáltalán semmi, nem adja be a billenytűzetet, nem tudok írni, csak címet cserélni és elküldeni…
Nem megy a saját böngészővel és az Opera alatt se. A rendszergazdánk Androidos készülékén viszont igen, szóval ez sajnos valami HTC specifikus bug lehet.
Jó, nem mondom, hogy összedől a világ, de azért ez kicsit gáz, hogy ilyen fontos és alapvető dolgot nem lehet megoldani egy majdnem 130e Ft-os, a világ egyik legjobbjának kikiáltott készüléken.

Esetleg valaki találkozott már hasonló jelenséggel, vagy van ötlete, mit lehet csinálni?

Frissítés: megint próbálkoztam vele, ezúttal Wi-fi-ről. Most már a bejövő levelezést se tudom beállítani. Azt mondja az account ellenőrzésekor, hogy a mail szerver nem támogatja az SSL-t. Pedig de.
A Thunderbirdben ez a beállítás már egy éve így működik és nem tudok változásról.

2010.05.01.

Ezeket már olvastad?

+