MojAndroid
(x) hirdetés

Hajajj. Ideje ezekről is beszámolnom. Essünk túl rajta:

1) Akkumulátoridő:
Szar *khm* Nem túl jó. Ha békénhagyod bő egy nap. Zenehalggatással, egésznapos telefonálással és SMSezéssel szűk egy nap. Youtubeozással, játszással pár óra alatt lemeríthető. És ez nem túl jó. Persze a live háttér is fogyasztja, hogy nézi a leveleimet/híreket/időjárást is fogyasztja, ha bekapcsolod a GPS pozíciót azis, meghát csak egy nagy darab érintőkijelző. Viszont néha kellemetlen tud lenni, hogy beülünk egy kellemes pubba, beszélgetünk, a mondanivalóhoz az ember mutogat netről dolgokat és láthatóan merül tőle a teló.

2) A füles:
Na erre nagy kétkedőket várok, de nincs okom hazudni, imádom a telefonom, de ez konkrétan bosszantó. Mert ugye a gyári fülesen van távirányító (egy szám előre/hátra meg a pause/hívás-felvétel). A drágaság azonban a Sennheiser fülesemtől is elvárja az isteni közbeavatkozást, amit nyilván nem kap meg, ezért pótolja mással: Ha rángatózik a kábel, megindul a show. Azt már kitaláltam, hogyha lenyomom jól, akkor az a vissza, ha balra rántom az a pause és ha hátra akkor meg előre vált. Viszont néha a shuffle funkciót is bekapcsolja ami viszont lehetetlen (kellene, hogy legyen)! Szóval ha zsebrevágod és a pólód/pulcsid/kabátod meghúzza a zsinórt, vagy csak a zsebedben megnyomódik/elforog a jack bevágja a shuffle-t, előreugrik pár random számra, és már nem is a kedvenc számod, nem is az az album, még csak nem is az az előadó. És ez egy olyan zenemániásnak mint én rettenetes!

3) Kapcsolat:
Nem a wifi. Nemis a GPS. A sima, átlagos szolgáltató-kapcsolat. Mikor külföldi androidblogokon bemutatkoztam, az első kérdések között volt, hogy vannak e operátor problémáim. Akkor még meglepve mondtam, hogy nincsenek. Azóta rájöttem miről van szó: Nexus drága néha lopakodó üzemmódba lép és lemegy offline. Ha nincs jó kedve nem is megy vissza, hacsak újra nem indítod a telefont. Erre nem is tudok mit mondani… érzelgős a szentem…

Hát egyenlőre ennyi, de a 2. különösen idegesít. Persze mindháromra van megoldás, de…

2010.04.13.

Ezeket már olvastad?

+