MojAndroid
(x) hirdetés

Az AdMob legfrissebb jelentése az Android igencsak jön fel az okostelefonok piacán, és az USA-ban már az iPhone-t szorongatja. Röviden:

  • Android operációs rendszer részesedés USA-ban a 2009 novemberi 27%-ról (iPhone: 55%) 2010 februárra 42% (iPhone: 44%)
  • Android operációs rendszer részesedés világszerte a 2009 novemberi 16%-ról (iPhone: 54%) 2010 februárra 24% (iPhone: 50%)

Ebből 2 dolog látszik tisztán:

  1. Az USA-ban az Android gyakorlatilag behozta az iPhone-t, az “egy oprendszer, sok készülék” modell fényesen bizonyított. Ezzel szemben a világra vetítve most tart ott, mint az USA-ban tavaly novemberben, úgyhogy kell még pár hónap, hogy az iPhone dominancia máshol is megtörjön.
  2. Ami viszont érdekesebb: az Android piaci részesedése minden piacon szigorúan monoton nő (konyhanyelven: töretlenül), az iPhone-é viszont igazából 2009 tavasz óta csökken.

Érdekesség még, bár nem a konkrét témához kapcsolódik, hogy bár az USA-ban alig van részesedése bárki másnak (RIM-et is beleértve!), a világpiacon a Symbian még mindig iszonyú erős playa’, csak januárban nyomta le a részesedését az Android. A Nokiának még mindig volna esélye kihasználni a piaci helyzetét egy új (és jó) mobil oprendszer, vagy egy felújított (és jó) Symbian felpörgetésére.

(A hírt a thesearethedroid.com-on találtuk.)

(x) hirdetés
2010.03.30.

+