MojAndroid
(x) hirdetés

Amikor a Desire-rel együtt bemutatta a HTC a Legend-et, akkor egyáltalán nem gondoltam úgy, hogy nekem ez a telefon kellhet. Azt hittem, hogy bumfordi és alig tud valamit.

Aztán láttam ma ezt a videót. Nézzétek meg ti is, utána folytatom.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=Lpe5H1MWBm4]

Mit láttam benne?
A telefon nem hogy egyáltalán nem vastag, de még a Desire-nél is vékonyabb, a Nexus One-nal egyezik meg ez az adata. Formája a Hero-hoz hasonló, ám annál is szebb, ráadásul a kidolgozása erre rádob még egy lapáttal. Mit eggyel, rögtön legalább hárommal, hiszen a ház nagy része egyetlen darab alumínium tömbből van elkészítve, így illesztéseket is csak elvétve találhatunk. A fekete betétek a telefon hátulján ráadásul még elegánsabbá teszik azt. A “harmadik lapát” pedig a trackball helyére kerülő trackpad, ami szintén hasznos is amellett, hogy mutatós. A kijelzőt is dicsérte a videó készítője, azonban a legnagyobb keserűség a készülék bemutatás óta megmaradt hiszen csak 320×480 pixeles, azaz HVGA felbontású a megjelenítő eszköz.
Számomra a másik nagy hibája a telefonnak a gyenge processzor: csak egy 600 Mhz-es órajelen kerregő Qualcomm chipet kapott.

Viszont a két nagy hátránya -a kijelző és a processzor- egyben nagy előnye is számomra a telefonnak, hiszen ezek miatt nem lesz annyira drága, mint mondjuk a Nexus One vagy a még borsosabb árú Desire. Angliában kártyafüggetlenül 115 ezer forint lesz a telefon, viszont egy 7200 forintos havidíjú csomag mellé már kevesebb, mint 600 forintért hozzájuthatnak az albioniak.
Ha itthon ugyanilyen konstrukcióban mondjuk 30 000 forintért adják, akkor már eléggé megfontolandó lesz.
Jó áron ez a telefon bizony Legenda lehet.

Nekem most tetszett meg a telefon.
És Ti hogy vagytok vele?

2010.03.07.

Ezeket már olvastad?

+