MojAndroid
(x) hirdetés

Előtte egy iPhone-om volt, ami karácsony előtt megadta magát. MAC rajongó vagyok három éve MacBookra cseréltem a notimat is. Így hát adott volt telóként iPhone-t akartam használni. Kétségtelen, hogy a Jobs féle dolgok mindig is sikeresek voltak.
Azonban meghalt a iPhone és nekem mindenképp új kütyü kellett. Újabb vagyont nem voltam hajlandó telóra költeni, azonban a kolegám már egy ideje hajtotta, hogy az Androidos telók kora el fog jönni. Mivel egy internet szolgáltatónál dolgozom és jól ismertem eddig is a Google alkalmazásait, a mobilszolgáltatóm is kedvező áron kínálta (úgy tudom még tart az akció) hát szert tettem egy ilyen darabra.

Az első pár nap még küzdeni kellett a menűrendszerrel (iPhone aztért nagyon ki van találva…) de aztán egyre szimpibb lett a kütyü/oprendszer.
Különösen a fejlesztői környezet a Market rendszere szimpi.

Mivel van rajta gomb bőven szinte nem is kell használni az érintőképernyőt. Ez elég stabillá és gyorsá teszi a navigációt. Alapban kaptam hozzá egy 1Gb microSD-t ás egy 2GB-ost amint IGO van. Ezzel viszon vannak gondok, gyakran nem indul el rajta, vagy elszáll menet közben.

Pozitív, hogy a töltő egy szabványos USB csati, de szépséghibája, hogy a készülék tetejére tették. Így a töltés közbeni telózás elég macerás, sőtt az USB kábele is rövid.

Androidból az 1.5-ös verzió van rajta, remélem Samsungék hamar kiadnak rá egy frissebbet…

Egy 3 Mpixeles kam van benne, de ennek ellenére gyatra képet ad. Na de sebaj nem fényképezőt akartam venni.

Természetesen a készüléken élvezhető minden Google alkalmazás és ettől tetszik nekem.

bz
2010.01.10.

Ezeket már olvastad?

+