MojAndroid
(x) hirdetés

A szemfüles felhasználók már észrevették, hogy tegnap frissült a Google zenefelismerő programja, a Google Ears, ami a magyar keresztségben az egyszerű Hangkereső nevet kapta. Eddig csak XDA forrásból beszerzett hekkelt programmal lehetett élvezni a zenefelismerő szolgáltatást itthon, de most úgy látszik a tegnapi frissítéssel hazánkban is elérhető lett a program Playről történő telepítése és használata.

Mire is jó a program? Röviden: az éppen hallott/hallgatott zenét megpróbálja felismerni, és megkeresni nekünk a Google zenetárában, a Google Play Music oldalon. Természetesen nem tűzoltóindulókkal kell próbálkoznunk, sajnos az még nem megy neki, csak azokat a zenéket ismeri fel, amik megtalálhatóak az online kínálatban is. Ezzel tehát vége a rádióban/villamoson hallott, “Mi is ez a dal?” keresgélés kálváriájának, mert a Google füle mostantól segít nekünk. A programot telepítés után a Widgetek (kisalkalmazások) között kell keresnünk:

screenshot_2013-10-24-16-36-33.png

És ha kihúztuk az “asztalra”, akkor csak rá kell nyomnunk a létrehozott widgetre, és azonnal megpróbálja felismerni a hallott zenét. Ha sikeres volt, akkor a sávban kiírja a Zenetárban megtalált nevet, és rákattintva le is játszhatjuk a keresett zenét.

soundsearch.jpg

Ha a keresési előzményekre vagyunk kíváncsiak, akkor pedig a is óra ikonra kell kattintani, és megmutatja nekünk a keresési előzményeket. Sőt a találati lista szinkronizálódik az eszközeink között, szóval másik eszközön is lejátszhatjuk a megtalált dalt.

screenshot_2013-10-24-16-37-23.png

2013.10.24.

+