MojAndroid

A szemfüles felhasználók már észrevették, hogy tegnap frissült a Google zenefelismerő programja, a Google Ears, ami a magyar keresztségben az egyszerű Hangkereső nevet kapta. Eddig csak XDA forrásból beszerzett hekkelt programmal lehetett élvezni a zenefelismerő szolgáltatást itthon, de most úgy látszik a tegnapi frissítéssel hazánkban is elérhető lett a program Playről történő telepítése és használata.

Mire is jó a program? Röviden: az éppen hallott/hallgatott zenét megpróbálja felismerni, és megkeresni nekünk a Google zenetárában, a Google Play Music oldalon. Természetesen nem tűzoltóindulókkal kell próbálkoznunk, sajnos az még nem megy neki, csak azokat a zenéket ismeri fel, amik megtalálhatóak az online kínálatban is. Ezzel tehát vége a rádióban/villamoson hallott, “Mi is ez a dal?” keresgélés kálváriájának, mert a Google füle mostantól segít nekünk. A programot telepítés után a Widgetek (kisalkalmazások) között kell keresnünk:

screenshot_2013-10-24-16-36-33.png

És ha kihúztuk az “asztalra”, akkor csak rá kell nyomnunk a létrehozott widgetre, és azonnal megpróbálja felismerni a hallott zenét. Ha sikeres volt, akkor a sávban kiírja a Zenetárban megtalált nevet, és rákattintva le is játszhatjuk a keresett zenét.

soundsearch.jpg

Ha a keresési előzményekre vagyunk kíváncsiak, akkor pedig a is óra ikonra kell kattintani, és megmutatja nekünk a keresési előzményeket. Sőt a találati lista szinkronizálódik az eszközeink között, szóval másik eszközön is lejátszhatjuk a megtalált dalt.

screenshot_2013-10-24-16-37-23.png

Share to TwitterShare to Google PlusShare to LinkedInShare to EmailShare to Print
2013. 10. 24.
 • Olivér Gigler

  Sziasztok. Van erről valakinek tapasztalata? Shazam-ot érdemes erre cserélni?

  • tompidroid

   Magyarnál inkább Shazam, külföldieknél ez.

 • pajzi

  I need someone to show me the things in life that I can’t find
  I can’t see the things that make true happiness, I must be blind

  :-)

 • Tyer

  Külföldinál miért ez? Miben jobb, mint a Shazam?

 • matroznaklenni

  Így hogy csak widget-ként használható… Azért nem teszem ki képernyőre hogy havonta 1-2x használjam. Ott a soundhound erre.

  • Saboteur777

   Sokkal jobb, mint a Soundhound: hangszóró mellett sem ismert fel valami Rihanna számot a Soundhound, szóval nálam teljesen kudarcot vallott…

 • sarszegi14

  Na én valamiért nem találom a Widgetek között. Valaki tudja, hogy miért van ez. A telefonom Huawei y300.

  • Tamás Durgó

   Én sem találtam meg rögtön a telefonban (Galaxy S), de ha felmész a Playre, megkeresed, akkor ott “engedélyezed”, majd rögtön frissítesz is. Így ezek után már tudod is használni.

   • sarszegi14

    Köszi a választ, de nállam más a hiba. Az alap EmotionUI-ban nem jelzi a widgetek között, de már más launcherban meg jelzi.

 • Éva Vaskó

  Sokápg Nova Prime, most pedig ismerkedem az Aviate Beta-val. Bár még van mit finomítani rajta, szerintem nagyon jó irányba halad, végre valami más, jól használható launcher. Ahhoz képest, hogy még csak beta, elég kiforott. Szóval most ezt szeretem. :-)

+