MojAndroid
(x) hirdetés

Annyira nem pici, de ócó és Kínából érkezik a MI-ONE.
Teljes specifikáció még nem érhető el, de azt hiszem érdemes pár szót ejteni a készülékről.
A telefonon Android 2.3.5 MIUI ROM fog futni. Ezzel az első forgalomba kerülő készülék lehet, amin nem gyártói ROM van, hanem egy független fejlesztő csapat munkája.

A MIUI ROM-al már többen találkoztatok (az egyik legkedveltebb custom ROM a cyanogen mellett), de ha valaki számára ismeretlen lenne, itt vethet rá néhány pillantást.

Tudom, Kínából érkezik és kémkedik mindenki. Ezen a gondolkodásmódon azért érdemes lenne túljutni egyszer és mindenkorra.
1, ennyi erővel a használt termékek 90%-ról el lehet ezt mondani, hiszen ott készül
2, a szoftver elég hosszú ideje van a piacon ahhoz, hogy valakinek feltűnjön ha esetleg nem kellő szerverekkel kommunikál a ROM.

A készülék specifikációja mindenképpen említésre méltó. Ugyan még nem minden adat derült ki, de elég impresszívnek tűnik:
– Android 2.3.5 MIUI, nyitott bootloader, szóval nem tetszés esetén felrakható más ROM is
– 4 hüvelykes kijelző 480×854-el felbontáson (valamilyen LCD lesz)
– 1,5 GHz Qualcomm Snapdragon processzor (MSM8260)
– Adreno 220 grafikus mag
– 4GB ROM (tippem szerint ebből legalább 1GB a programoknak fog jutni, ha nem 2)
– 1GB RAM
– 1930mAh akkumulátor (Motorola Atrix szint, más ellenfél nincs)
– 8mpx kamera (a képen úgy tűnik LED vakuval)
– 125x63x11.9 mm és 149 gramm

A leírásban GSM és WDCMA is szerepel, szóval vagy mind a két rendszerre készül vagy mind a kettő rádiója belekerül. Valamilyen Wi-Fi és GPS is van benne, de ezekről többet jelenleg nem tudunk.

A megjelenésről és a Magyarországi forgalmazásról sincs információnk. Az viszont biztos, hogy a kínaiak már a spájzban vannak és 2000 Yuanért, azaz mintegy 60e forintért dobnak piacra egy telefont, amelyik egyértelműen a felső kategóriába tartozik.
Természetesen első körben csak kalandvágyóknak ajánljuk, hiszen valószínűleg hivatalos forgalmazásba itthon nem kerül és ha mégis, nem ismert a szerviz háttér. Azt pedig csak halkan jegyzem meg, hogy ebből akár még árverseny is lehet.

2011.08.16.

Ezeket már olvastad?

+