MojAndroid
(x) hirdetés

Hogy miért épp LG Optimus Black? Először a Samsung Galaxy Ace-el szemeztem, majd mire meglett a pénz is a telefonra az LG kidobta a Black-et és a T-Mobile fel is tette a listára. Na akkor elkezdtem utánajárkálni az LG- nek sok jót olvastam róla, és kb mindenben veri is az Ace-t. Úgyhogy mihelyt a kezemben lett a pénz indultam is a T-be. A T-s csaj kihozta a telót amíg csinálta a papírokat elkezdtem nézegetni kívülről. Úgyhogy ezzel is kezdem a blogot.

Külső:

A Black egy LG-hez hűen csinos kis mágneszáras dobozban érkezett. A doboz tartalma: töltőfej, adatkábel, headset, papírhalom és a telefon persze:). Maga a teló terpeszkedett legfelül. A hatalmas 4″ os kijelző beterítette a dobozt, igen szép látvány volt. A teló elejét ugye a NOVA panel uralja, alul négy érintőgomb (helyi menü, home, vissza, keresés sorrendben). A hátlap sincs agyoncsicsázva. LG logó, bal alsó sarok környékén hangszóró, bal felső sarok 5MPixeles kamera LED villanó páros. Szép letisztult formavilág, nekem nagyon bejött. Igaz hogy elég nagy a teló de nekem éppen kézreesik még így is, pont elérek mindent amit akarok, mondjuk néha nem árt ha a másik kezemmel bökdösöm, vagy két kézzel fogom. Mégvalami. A telefon elképesztően vékony, 9mm. Sztem fantasztikus, talán ennek is köszönhető hogy mivel eléggé zsufi lehet belülről, néha azért hajlamos melegedni ha nyüstölöm is, de ez belefér sztem.

Belső:

Nos a telefon lelke az 1Ghz-es Ti OMAP 3630-as processzor, ezt támogatja egy Power VR SGX530 GPU. Ezek mellé kapunk 512 MB RAM-ot és 2 GB ROM-ot. Utóbbiból kb 1GB áll a rendelkezésünkre, ami sztem épp elég mivel 32GBig bármikor bővíthető microSD-vel. A másik dolog pedig ez volt ami meggyőzőtt az ACE-el szemben, abban ugyanis elég csekély a felhasználható belső memória. Ebben viszont szerintem bőven elég az 1GB, amit akarunk egyszerűen átpakolhatjuk a micro SD-re. Gyárilag egy 2GB-os kártyát ad az LG, ami benne is pihen a telefonban. Az oprendszer, a Froyo 2.2.2-es verziója. Elvileg október környékére kész lesz rá a 2.3 is. Ezt már nagyon várom, mert bár a Froyo is remekül viszi a masinát, de azért mégis csak egy frissebb Androiddal jobban nézne ki a dolog. Persze a Froyo se alap rajta, kapunk egy LG UI-t, pár jópofa widgettel, programokkal, de ez szerintem a legkevesebb. Én is Launcherpro-t használok, szépen kialakítva a saját ízlésem szerint, programok pedig ugye beszerezhetők bőségesen.

Programok, multimédia, internet használhatóság:

Nem bontom több alfejezetre a dolgokat, íom ahogy jön. :) Kezdem a programokkal. A navigáció tökéletes rajta, erre ugye több alternatíva is létezik, én csak egyet próbáltam de azzal pillanatok alatt talál műholdat és a helyzetemet pontosan jeleníti meg, a navigálás is zökkenőmentes. Én tettem rá Quadrantot kíváncsiságból és elég jó eredménnyel szerepelt. Van rajta Office gyárilag is, ami megeszik mindenféle formátumot. Időjárás, hírek, hasznos helyek szintén alap progi, az időjárás widget sztem fantasztikus. Mondjuk én azért lecseréltem egy másikra, mert ezt még nem sikerült átpakolnom az alap Launcherből. A játékokkal már volt egy kis bibi, a marketről letöltöttek szépen futnak rajta. Volt néhány, ami nem akart menni, de ezzel még nem is nagyon volt időm foglalkozni, valszeg én rontottam el valamit. De ami fut az röccenés mentes, gyors és nagyon szép. Azért dolgozik benne a hardver rendesen. A memóriát ilyenkor kajálja, de azért elfogyni még sose sikerült neki. Plusz ha gondolom, akkor szabadítok fel egy kicsit, de még sose találkoztam akadással, max egyszer a Car Home programban. Az néha megakasztja kicsit, de ez meg nem egy mindennapos használatú program nekem. Aki pedig használni szeretné, annak se nagy probléma, pár másodperc alatt rendbehozza magát a dolog és utána zökkenőmentes.

Az internetböngészője gyárilag eszi a flasht is, ez is tökéletesen működik rajta, beágyazott videók stb. akadásmentes. Én feltettem egy Operát, nekem ez jobban bejön, vannak könyvjelzők, a kezdőképernyőre 9 oldalt lehet elmenteni és rengeteg a beállítási lehetőség. Szerintem egy netbook szintjén simán van a telefon, nem volt még olyan ami kifogott volna rajta net szempontjából. Van természetesen benne wifi is, ami a bgn szabványokat támogatja és tökéletesen működik, plusz a mobilnetet ki tudjuk lőni wifin ami szintén pöpec. DLNA-t nem próbáltam ilyen TV-m nincs:)

A kamera szép képeket csinál egy telefonhoz képest, 5 Mpixel bőven elég nekem, a képek élesek, a fókusz rendben van. Egy digitális fényképezőt nem fog kiváltani de sztem ha van egy ilyen telefon egy hétköznapi fotósnak bőven elég. A LED villanó teszi a dolgát pár méteren belül a képek éjszaka is jók, 10 méterekre már azért elég használhatatlan de én sztem ezt sem írom fel hibának, mint mondtam amire nekem kell tökéletes! Beállítási lehetőség rengeteg van, fehéregyensúly, kontraszt, látvány mód, színeffektus, felvételi mód stb.

Videókat HD-ben tud rögzíteni max 1024X720-as felbontásban, ha akarjuk itt is bekapcsolhatjuk a LEDet, így éjjel is használható mozit lehet csinálni. Nappal a videók nagyon szépek, egyetlen szépséghibája hogy a felvételeket összenyomja, tehát gépre áttöltve ajánlatos pl. egy BsPlayerrel lejátszani és átállítani a képarányt. A telefonon a BsPlayer szépen visszajátsza, nekem nagyon tetszett hogy már telóval is tudok olyan videót csinálni, mint anno pár éve egy Samsung DV kamerával. Minősége szerintem még jobb is mint 5-6 éve volt a Samué. A HD videók ugyebár eszik a háttértárat, ezért ha valaki erre akarja használni, nem árt bele egy nagyobb memóriakártya. Egy 1 perces videó 35-38 megát foglal el. Tehát a gyári kártyával nem fogunk filmeket forgatni.

Összességében tehát elmondhatom, hogy bár ez nem egy kétmagos szörnyeteg, de azért jelenleg még bőven hozza azt, amit egy átlag user elvárhat. Ha pedig kiadják a 2.3-at akkor sztem mégjobb lesz (hátha abban javítják a HD videót is.) Ennyi pénzért szerintem a teló bestbuy. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

2011.08.04.

+