MojAndroid
(x) hirdetés

Érdekes dolog történt Galaxy S vonalon. Konkrétan ilyen még nem volt. Új ROM és nem a skandináv régió kapta, de még csak nem is az Egyesült Királyság, hanem Németország (I9000HKDDBT). Ez sem magyar verzió, tehát ebben sincs magyar szótár, sem a Samsung, sem a swype billentyűzetekhez. Magyarul viszont beszél a ROM.
A rendszer maradt RFS sajnos. Engem ez hidegen hagy, mivel Mr Supercurio már el is készítette hozzá a nagyszerű kernele első verzióját. Egyelőre semmi extra nincs benne, csak az ext4 konverzió. Kéretik minden vállalkozó kedvű olvasónak elolvasni az írásomat. Aki minden lépést jól csinál, gond nélkül fel tudja tenni.

Jó hírek/változások:
– az értesítési sáv szürke helyett fekete. S mivel a telefon SAMOLED kijelzővel rendelkezik, próbáld meg 40-50 centiről megmondani hol ér véget a kijelző és hol kezdődik a telefon fekete teteje (lámpával világítani nem ér) :)
– A letöltéseknél már nem feketével írja az értesítési sávban az információkat, hanem fehérrel végre
– a beállítások gyorsmenü (megnyomod a beállítások gombot ) szürke/fehérből fekete lett (nagyon menő :) )
– Quadrant: 2300… ext4 rendszeren. Khm. Az XDA-n azt olvastam a JIT-en javított a Samsung, ezért a még jobb eredmény.
– Megoldották az akkus bugot, elvileg most már a rendszer alkalmazások sosem szabadulnak el.

3 forgatókönyv van:
1) nem szoktad buherálni a telefont. Tessék várni, pár héten belül (3-4) elvileg megérkezik hozzánk is. Tessék örülni is, mert igen gyorsan elkészült a verzióval a Samsung.

2) SpoofFw nevű program használata a Marketről. Ehhez rootolt telefon kell és installált busybox. Ezzel be lehet hazudni a I9000HKDDBT kódot és a KIES már úgy fogja érzékelni, hogy oda tartozunk. Csak átmeneti állapot, nem véglegesen változtat. Azért – ha már rootolva van – a /efs mappát mentsük le előtte.

3) ODIN barátunk. Úgy ám. Aki Odinozik, az már pakolhatja is fel. Ha szeretné, hiszen várni is lehet. Ebben a verzióban nem minden van magyarítva, pl. a külső és belső SD kártya átnézése nincs. Akit érdekel, ne rakja fel.

Fontos, akinek a Voodoo féle ext4 kernel teljesít szolgálatot a telefonon, annak először el kell végeznie az RFS visszaállítását!

Azaz mielőtt bármit teszel:
– A szokásos mentések, a korábbi leírások alapján (Mybackup root adatokat, sms, stb., Titanium backup a programoknak és Apn backup a net beállítások miatt), Factory reset. Majd a szépen üresre törölt telefonon a Voodoo control alkalmazás kinyit – lagfix preferences – ext4 conversion mellől pipa kivesz és restart.

Tehát:

0, elolvasod a korábbi írásaimat. Pl. ezzel lehet kezdeni és lemented a /efs mappát root explorerrel. Mert ugye rootolva van a telcsid. Ha nincs, akkor a korábbi írásomban leírt módon hajrá.

A ROM bootloaderrel érkezik, szóval low level package:
1, letöltöd a file-t, mondjuk innen, ebből a szekcióból: Gingerbread 2.3.4 ezt: “XXJVP Multiupload Link: Download (147 MB) Double-click to extract”

2, letöltöd a legfrissebb ODIN-t (1.82) innen.

3, Az ODIN-ban tallózd be a PDA-t a PDA-ba, a PHONE-t a PHONE-ba, a CSC-t a CSC-be. Nem kell re-partition, se pit és nem kell bootloader update. Pontosan úgy kellene kinéznie, mint itt a képen a without re-partition részben, azaz felső kép… Start.

5, várunk. Az update olyan 2-3 perc, az első boot olyan 1-2 perc.

6, factory reset. Bizony. Mivel ez nem üti le az alkalmazásaidat, cserébe viszont nagyon szépen fognak force close-al elszállni :) Ennek egyik módja ugye menüben, másik módja, telefon kikapcs, hangerő fel, home gomb és bekapcs. Recovery menu feljön és ott factory reset.

7, letöltöd Mr Supercurio (alias voodoo) kernelét innen. Ezt:
Stock+Ext4 Kernel JVP – Gingerbread 2.3.4:
Gingerbread-GT-I9000-XXJVP-stock-kernel+hacks.tar

8, Megnyitod megint az Odin-t, ugyanazokat a beállításokat használod, mint az előbb, viszont csak egyetlen file-t fogsz betallózni, ezt a TAR file-t (amit nem csomagoltál ki, csak letöltötted), méghozzá a PDA szekcióba. START.

Akarsz gyors rendszert? Itt ismét két szálra válik a dolog:

Nem:
9, készen vagy. Rootolva van és új a rendszer. Már csak a Marketről kell frissítened a Superusert.

Igen:
9, felmész a Marketre és letöltöd a Voodoo Control-t. Ebben megnézed mi az állapota a fájlrendszernek. RFS-t fogsz látni. Szépen a lagfix preferences-re kattintasz, ext4 pipa, systemhez is pipa. Restart. Igen, ismét jönnek majd a jól ismert vicces hangok. Azzal jelzi, ha végzett valamely konverzióval.

10, a Marketről letöltöd a Superuser-t és kész is vagyunk. Ja, azt nem mondtam, hogy a kernel miatt ekkorra már rootolva is van a telcsid? Pedig de. :D A superuser meg csak azért kell, hogy az appoknak tudj adni jogot. A kernel feltesz egy Superusert, de ennél már van frissebb a Marketen.

11, Visszaállítod az adataidat, örülsz, sörözöl egyet, ilyesmi.

/dev/block/stl9 /system ext4 ro,relatime,barrier=0,data=writeback,noauto_da_alloc 0 0
/dev/block/stl11 /cache ext4 rw,noatime,barrier=0,data=writeback,noauto_da_alloc 0 0
/dev/block/stl10 /dbdata ext4 rw,noatime,barrier=0,nodelalloc,data=ordered,noauto_da_alloc 0 0
/dev/block/mmcblk0p2 /data ext4 rw,noatime,barrier=1,data=ordered,noauto_da_alloc 0 0

Quadrant normál rendszerrel nem tudom, mert nem érdekel, voodoo barátunk kernelével 2300! Hja, időnként érdemes lesz majd felnézned Voodoo-hoz és ha van új kernel, akkor azt frissíteni, mert a srác olyan, hogy 1-2 héten belül még 5-6 dolgot tudsz majd állítani, a fájlrendszeren túl + egyre gyorsulni is fog. Egyelőre a Samsung nem adta ki a forráskódot, ezért nem tud varázsolni, de hamarosan érkezik a többi voodoo jóság (hang, színek, stb.).

UPDATE:
Visszaállításhoz Titanium Backup 3.8.4-et javaslok, mert a legújabb nem állítja vissza az adatokat, csak a fájlokat. Nem tudom miért, már írtam a fejlesztőnek. Viszont ez nem ennek a ROM-nak a hibája, mert tesztből tegnap megnéztem 2.3.3-on, ext4-el és anélkül is és egyiken se ment a restore. 3.8.4-el viszont igen. Ennél régebbit se használjatok, mert a 3.8.1 nekem volt amit visszaállított jól és volt amit rosszul (force close-al szállt el az app). Szóval TB 3.8.4 tuti jó, más verziók vagy igen vagy nem.

Illetve van már CF-Root ext4 kernel is ehhez a ROM-hoz, de én azért a Voodoo-t javaslom mert nekem 2-ből 2x nem tudta elvégezni az ext4 konverzióját a system partíciónak a CF-Root. A Voodoo pedig elsőre. 3x is… (TB tesztelés miatt tegnap vagy 10x cseréltem ROM-ot pár óra alatt :) )

UPDATE 2:
Most már lehet használni a Marketről az utolsó Titanium backup-ot is. Ma adta ki a javítást a fejlesztő. Tegnap írtam neki a problémáról, egészen gyorsan reagált :)
“Please update the application from the market. There was a bug in the previous version which was causing this problem. We have fixed it in the new release. Should you encounter any other problems, please feel free to contact us again. Sorry for any inconvenience caused.”

What’s in this version:
• Finally! This release is what 3.8.5 should have been.
• Fixed data restore from non-encrypted backups. Your backups are fine – but if you restored backups with 3.8.5/3.8.5.1, please restore just the data again. Sorry for the hassle!
• Updated translations
• See the in-app changelog to see what’s new in 3.8.5/3.8.5.1.

2011.06.10.

+