Zeam Launcher: pehelysúly

Zeam launcherA Go Launcher teszten felbuzdulva én is megosztom veletek, mi jelenleg a kedvenc launcherem.

A CyanogenMod-ban ugyebár ADW.Launcher van, illetve annak egy “lite” változata. Az ADW-t szeretjük is, mert szabad szoftver, viszont G1-en (tehát lassú és szűk telefonon) hajlamos volt tovább nyújtózkodni, mint ameddig a takarója ért, legalábbis ami a memóriazabálást illeti. Ilyenkor aztán kiesett a memóriából valami másik app miatt, aztán jöhetett az újraindulás-újratöltődés körüli 1-2 másodperces késleltetés.

Több launcher kipróbálása után én a Zeam Launchernél kötöttem ki. Fejlesztője szerint a Zeam egy “free and lightweight alternative”, vagyis a fejlesztés során kifejezetten a pehelysúlyra koncentrált, és ez elég jól sikerült is:

  • Összesen 419 kiB (összehasonlításképpen: ADW.Launcher: 1,14 MiB, Go Launcher: 2,04 MiB, LauncherPro: 2,34 MiB). Ez persze nem az az érték, amit a memórában foglal, de sejthetően az sem túl nagy – amióta fent van (1-2 hónap), szerintem 1-2-szer volt csak reload.
  • Kicsit kevesebb beállítási lehetősége van, mint a nagyoknak, de funkcionalitásban mégis azt mondom, hogy hozza azt, amit nekem az ADW nyújtott.
  • Képernyőváltás jobbra-balra szép gyors, gördülékeny, G1-en is.
  • Összevissza lehet konfigurálni mindenféle akciót, a duplatapp-pal bezárólag. Nálam a “swipe up” az, ami használatban van – screen preview-kat aktiválok vele.
  • A dokkra (ami ugye az alsó ikonsor) végtelenszámú ikont ki lehet tenni, aztán scrollozgatni köztük. Nálam 6 db. van, amint a lenti screenshotokon látható. Emiatt az app drawer ikon nincs középen, ami nekem kifejezetten tetszik, szeretem ezt a kis aszimmetriát.
  • Tud kezelni saját jogon háttérképet. (Erről nem tudtam eldönteni, hogy érdemes-e.)
  • Szép az app drawer-je, az áttetszőség (transzparencia) állítható. Az áttetszőség (nálam 128-ra állítva) nem okozott semmilyen lassulást.
  • Eltüntethetők a home screenekről az ikon alatti szövegek. 

Szóval remek kis launcher; nem egy Sense, de én azok közé tartozom, akiknek jobban bejön ez a letisztultság, szerintem a Sense az egy másik világ eleve. És azt sejtem, hogy ha gyorsabb telefonom lesz, ott sem fogok akarni valami súlyosabb launcherre váltani, mert ez mindent tud, ami nekem kell.

Nyomkodj gombokat >>Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
, , , , ,

About lipilee

Napközben project manager és architect, azon kívül apa, bringás, zenész, és blogger. Fő lelőhelye Hollandia, illetve Instagram és Twitter.
View all posts by lipilee →