Zeam Launcher: pehelysúly

Zeam launcherA Go Launcher teszten felbuzdulva én is megosztom veletek, mi jelenleg a kedvenc launcherem.

A CyanogenMod-ban ugyebár ADW.Launcher van, illetve annak egy “lite” változata. Az ADW-t szeretjük is, mert szabad szoftver, viszont G1-en (tehát lassú és szűk telefonon) hajlamos volt tovább nyújtózkodni, mint ameddig a takarója ért, legalábbis ami a memóriazabálást illeti. Ilyenkor aztán kiesett a memóriából valami másik app miatt, aztán jöhetett az újraindulás-újratöltődés körüli 1-2 másodperces késleltetés.

Több launcher kipróbálása után én a Zeam Launchernél kötöttem ki. Fejlesztője szerint a Zeam egy “free and lightweight alternative”, vagyis a fejlesztés során kifejezetten a pehelysúlyra koncentrált, és ez elég jól sikerült is:

 • Összesen 419 kiB (összehasonlításképpen: ADW.Launcher: 1,14 MiB, Go Launcher: 2,04 MiB, LauncherPro: 2,34 MiB). Ez persze nem az az érték, amit a memórában foglal, de sejthetően az sem túl nagy – amióta fent van (1-2 hónap), szerintem 1-2-szer volt csak reload.
 • Kicsit kevesebb beállítási lehetősége van, mint a nagyoknak, de funkcionalitásban mégis azt mondom, hogy hozza azt, amit nekem az ADW nyújtott.
 • Képernyőváltás jobbra-balra szép gyors, gördülékeny, G1-en is.
 • Összevissza lehet konfigurálni mindenféle akciót, a duplatapp-pal bezárólag. Nálam a “swipe up” az, ami használatban van – screen preview-kat aktiválok vele.
 • A dokkra (ami ugye az alsó ikonsor) végtelenszámú ikont ki lehet tenni, aztán scrollozgatni köztük. Nálam 6 db. van, amint a lenti screenshotokon látható. Emiatt az app drawer ikon nincs középen, ami nekem kifejezetten tetszik, szeretem ezt a kis aszimmetriát.
 • Tud kezelni saját jogon háttérképet. (Erről nem tudtam eldönteni, hogy érdemes-e.)
 • Szép az app drawer-je, az áttetszőség (transzparencia) állítható. Az áttetszőség (nálam 128-ra állítva) nem okozott semmilyen lassulást.
 • Eltüntethetők a home screenekről az ikon alatti szövegek. 

Szóval remek kis launcher; nem egy Sense, de én azok közé tartozom, akiknek jobban bejön ez a letisztultság, szerintem a Sense az egy másik világ eleve. És azt sejtem, hogy ha gyorsabb telefonom lesz, ott sem fogok akarni valami súlyosabb launcherre váltani, mert ez mindent tud, ami nekem kell.

lipilee

13 hozzászólás a "Zeam Launcher: pehelysúly"

  1. szimplán ráhúzod az appot, amit oda szeretnél pakolni.

   ha arra gondolsz, hogy saját ikonkészlet a dokkon levő aklalmazásokhoz, na olyan nincs, gondolom áldozatul esett a lightweightségnek :)

   1. A 2.1 stock launchere asszem nem tudta (sgs), de hol van az már…:) tényleg jó cucc, és folyamatosan fejlesztik.

 1. Én is ezt használom és nagyon szeretem. Egy dolgot nem tudok benne, méghozzá a scrollokat felcserélni. Nem is lehet vagy én nem találtam meg hogy kell?

 2. Nah :D akkor ez végre talán az, amit keresek – pont egy “pehelysúlyú” app kellene a Minire :) hamarosan le is tesztelem.

  update: köszönet lipilee-nek a találatért. Ez éppen a negyedik launcher, amit ráéresztek a kis droidomra – de az első, ami remekül fut is rajta  Laughing

  1. Örülök neki, hiszen mindegyik home-ot úgy rontják el, hogy fejlesztgetik a végtelenségig, aztán jönnek az apró hibák…

    

   A cikkben az utolsó mondat a lényeg. Én is egy Milestone alatt használom, amelynek fel van húzva a procija 900-ra, a szabad memória 70-80MB a memhack révén és mégsem tartom meg a home-ot a memóriában, hanem inkább egy ilyen pehelysúlyú alkalmazást használok, mint a zeam. A gyorsaság a lényeg.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Loading Facebook Comments ...