MojAndroid
(x) hirdetés

A Qualcomm tegnap bemutatta a Snapdragon 8 Elite mobilplatformot, amely a következő generációs, Qualcomm által tervezett Oryon CPU-t tartalmazza, szemben a korábbi SoC-k fél-készreszabott, Arm-alapú Kryo chipjeivel. A Qualcomm szerint a Snapdragon 8 Elite “a világ leggyorsabb mobil CPU-ját” kínálja, amely még az iPhone 16 Pro sorozatban használt A18 Pro chipet is felülmúlja.

Az Oryon CPU egy 3 nanométeres gyártási eljárással készült, hasonlóan az Apple legújabb chipjeihez. Összesen nyolc maggal rendelkezik, köztük két elsődleges maggal és hat teljesítménymaggal, amelyek elérhetik a 4,32 GHz-es csúcsteljesítményt. A Qualcomm azt is állítja, hogy ez a processzor az “iparág legnagyobb megosztott gyorsítótárával” rendelkezik, amely “őrült gyors adatvisszanyerést” biztosít. Emellett egy új Adreno GPU is található benne, amely a “forradalmi szeletelt architektúrával” biztosít gyorsabb teljesítményt és optimalizált akkumulátorhasználatot.

A Qualcomm az új chipet a generatív AI figyelembevételével tervezte, és beépített Qualcomm AI Engine-t is tartalmaz Multimodal Gen AI-val, amely a Qualcomm szerint jobban érti a hangot, a szöveget és a képeket, segítve a feladatokat az okostelefon kameráján keresztül. Az előző generációs Qualcomm chipekhez képest a Snapdragon 8 Elite 45%-kal gyorsabb CPU-teljesítményt és 44%-kal jobb energiahatékonyságot kínál.

A chip integrálja a Qualcomm Snapdragon X80 5G modemet, amely támogatja a Wi-Fi 7 és az 5G technológiát is. Az Android-alapú eszközökben lesz elérhető, olyan gyártók által, mint például a Google, a Samsung, a OnePlus, a Xiaomi és még sok más.

(x) hirdetés
2024.10.22.

Ezeket már olvastad?

+