MojAndroid
(x) hirdetés

A Lenovo Tech World 2024 konferencián a Motorola bejelentette a telefonjaihoz érkező számos mesterséges intelligencia alapú funkciót. A cég egy új funkciócsomagot vezet be, amely Moto AI néven ismert, és amelynek célja a felhasználói interakciók fejlesztése és a személyre szabott segítségnyújtás.

A Moto AI-t először a 2023-as Lenovo Tech World konferencián mutatták be, akkor kezdte fejleszteni a mesterséges intelligencia asszisztensét. Idén júniusban a cég együttműködött a Google-lel, hogy két Moto AI funkciót indítson el a Razr 2024-es családhoz: a Moto Magic Canvas-t és a Style Sync-et. A Moto Magic Canvas egy felhőalapú képalkotó, amely szöveges parancsokból hoz létre mesterséges intelligencia által generált képeket, míg a Style Sync egy MI-alapú háttérkép készítő. Most a Motorola bemutatott néhány további Moto AI funkciót, amelyek egy meghívásos alapon elérhető béta program részeként lesznek elérhetők az év későbbi szakaszában.

A Moto AI-t Large Action Models (LAM) hajtja, amelyek lehetővé teszik az eszköz számára a felhasználó környezetének megértését, és a felhasználók számára természetes nyelv használatát. Hamarosan a Moto felhasználók olyan utasításokat adhatnak majd, mint például „rendelj nekem egy jeges americano-t”, és a Moto AI megtalálja a legközelebbi kávézót, hogy leadja a rendelést, majd értesíti a felhasználót, amikor az átvehető. Ez a funkció kiterjed más mindennapi feladatokra is, például Uber-autó rendelésére, ahol a felhasználók egyszerűen megadhatják az úti célt, és a mesterséges intelligencia elvégzi a többit.

A cég azt is elmondta, hogy a jövőbeni Moto AI frissítések automatizálni fogják a napi rutinokat, mint például az ébresztők beállítását, a kávérendelést és a zenei lejátszási listák összeállítását. Ugyanakkor a Motorola nem adott meg időkeretet arra vonatkozóan, mikor lesznek ezek az MI frissítések elérhetők a telefonjaikon. A rendezvényen bemutatott további Moto AI eszközök közé tartozik a „Catch Me Up” funkció, amely összefoglalja a személyes kommunikációkat, így megkímélve a felhasználókat a kimaradt értesítések átböngészésétől.

A „Pay Attention” funkció segít a felhasználóknak emlékezni a beszélgetések konkrét részleteire anélkül, hogy jegyzetelniük kellene. A felhasználók képesek lesznek rögzíteni a beszélgetéseket, amelyeket azután leírnak és összefoglalnak, így könnyen áttekinthetők.

A „Remember This” lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy élő pillanatokat vagy képernyőn megjelenő információkat rögzítsenek egyetlen parancsal. Ez a funkció a mesterséges intelligenciát használja fel, hogy kontextust és részleteket generáljon a rögzített tartalomról, hasonlóan a Google Pixel Screenshots alkalmazásához. A felhasználók bármikor egyszerű lekérdezésekkel előhívhatják emlékeiket.

Ahogy a béta program elindul, a cég izgatottan várja a felhasználói visszajelzéseket, hogy tovább finomítsa a Moto AI-t és annak képességeit.

(via)

(x) hirdetés
2024.10.16.

Ezeket már olvastad?

+