MojAndroid
(x) hirdetés

A jelenlegi trend, amely az AI integrálását célozza az okostelefonokba, alapvető funkciókkal indult, mint például a szövegösszefoglalás, de ez most egy új szintre lép. A dél-koreai ETNews szerint a Samsung egy AI-alapú rendszeren dolgozik, amely teljesen leváltja a „Beállítások” alkalmazást a Galaxy készülékeken (legalábbis okostelefonokon).

Ez az új rendszer valószínűleg intelligensebb, automatizált megoldásokat kínál majd a felhasználóknak, és személyre szabott beállítási javaslatokat tehet, hogy egyszerűsítse és javítsa a felhasználói élményt.

A rendszer valós időben elemzi a felhasználói interakciókat, és előre megjósolja, hogy mire van szüksége a felhasználónak. Ezzel segíthet a beállítások gyors módosításában anélkül, hogy a felhasználónak be kellene lépnie az alkalmazásba.

Bár futurisztikusnak tűnik, szinte minden okostelefon-gyártó ebbe az irányba halad az elmúlt években. Például a kamera teljesen eltérő képfeldolgozást alkalmaz, amikor dokumentumot lát egy tájkép vagy személy helyett. Az eszközön található AI felismeri a tartalom típusát, és automatikusan módosításokat végez.

Számos alkalmazásban és felhasználói felületben már most is találkozhatunk AI-alapú megoldásokkal, amelyek célja az élet megkönnyítése. Ami a Samsungot illeti, a cég arra törekszik, hogy még tovább fejlessze a felhasználói élményt az AI mélyebb integrálásával a OneUI felületében, és a legújabb fejlesztés is összhangban van a cég alapvető stratégiájával. Az okostelefonok már régóta AI-alapú hangasszisztensekkel érkeznek, de ezek funkcionalitása még mindig korlátozott. A hangasszisztensek csak viszonylag egyszerűbb feladatokban tudnak segíteni (például ébresztő beállítása), és hiányoznak a készülék teljes irányításához szükséges kulcsfontosságú funkciók. Az új fejlesztés egy olyan AI rendszert kínálhat, amely bonyolultabb feladatokat is képes önállóan feldolgozni? Nos, ezt csak az idő fogja megmutatni.

Néhány meglévő AI funkció a Galaxy készülékekben

A Samsung Galaxy AI már most is több hasznos funkciót kínál, mint például a fotók egyszerűbb szerkesztését, vagy a különböző nyelvű emberekkel való kommunikációt. A vállalat továbbfejlesztett „ProVisual Engine”-je segíti a kamerát abban, hogy tisztább és stabilabb képeket készítsen, még gyenge fényviszonyok között is.

Ezen kívül a Samsung AI-alapú Note Assist funkciója egyszerűbbé tette a jegyzetelést és az információk elérését.

Bár ezek az AI-alapú funkciók időt takarítanak meg, jelenleg még csak bizonyos alkalmazásokra vagy a felhasználói felület egyes területeire korlátozódnak. A Samsung folyamatos fejlesztései azonban javíthatják a hozzáférhetőséget, jelentős ugrást kínálva az általános felhasználói élményben.

(via)

(x) hirdetés
2024.10.16.

Ezeket már olvastad?

+