MojAndroid
(x) hirdetés

A népszerű kínai telefongyártó készülékei hamarosan Magyarországon is elérhetők lesznek

A kínai Vivo, amely a világon eladott okostelefonok 10%-át gyártja, eddig elsősorban az ázsiai piacokra összpontosított, de mostanában már Európa felé is nyitott.

A vállalat bejelentette, hogy rövidesen Magyarországon is kaphatók lesznek telefonjai. A Vivo, amely 2009-ben indult a BBK Electronics leányvállalataként, mára önálló céggé vált, és azóta Kína egyik legnagyobb mobiltelefon-gyártója lett. A vállalat számos piacon, például a Fülöp-szigeteken, Malajziában és Indiában is a legnagyobb szereplők közé tartozik, és globálisan is az első öt között van. Európában 2020 októberében jelentette be terjeszkedési terveit, de Magyarországon csak most kerülnek hivatalosan forgalomba a készülékei.

Mikor és hol lesznek elérhetők a Vivo telefonjai Magyarországon?

Bár a pontos megjelenési dátumot még nem hozták nyilvánosságra, azt már tudni lehet, hogy a Vivo készülékei a Yettel, a Media Markt, a Firstphone és a Bestbyte üzleteiben lesznek megvásárolhatók, valamikor október végétől. Az első Magyarországon kapható modellek között a V40, V40SE 4G és 5G, valamint az Y28 szerepelnek, de az árakat egyelőre nem közölték.

A Vivo az elmúlt években aktívan támogatta a világ különböző sporteseményeit, például az európai futball-bajnokságot, ezzel is növelve márkaismertségét. Indiában azonban nem csupán pozitív hírek miatt került reflektorfénybe: a cég körül több botrány is kipattant. Egyik legismertebb incidensük 2020-ban történt, amikor kiderült, hogy 13 ezer Vivo készülék ugyanazt az IMEI számot használta, holott ezek egyedi azonosítóknak kellene lenniük. Emellett a vállalat irodáiban Indiában pénzmosás gyanújával házkutatást is tartottak, és több bankszámlát befagyasztottak, valamint a cég indiai vezetőit letartóztatták, bár később szabadon engedték őket.

Mindezek ellenére a Vivo sikeresen terjeszkedik, és hamarosan a magyar piacra is belép, így érdemes figyelemmel kísérni, hogy milyen hatást gyakorol majd a hazai mobiltelefon-piacra.

(via)

(x) hirdetés
2024.10.15.

Ezeket már olvastad?

+