MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung és az Apple is jelentős termékbemutatókat tartott az elmúlt negyedévben, előbbi az új hajlítható telefonjaival, míg utóbbi az iPhone 16 sorozattal rukkolt elő. Most egy piackutató cég felfedte, hogy a két márka szoros versenyt fut a piaci részesedés terén.

A Canalys jelentése szerint az Apple és a Samsung egyaránt 18%-os piaci részesedést ért el a 2024 harmadik negyedévében, bár a cég a vezetést a Samsungnak adta. A Xiaomi a harmadik helyen végzett 14%-kal, míg az OPPO (9%) és a vivo (9%) zárta a top ötöt.

Az Apple eddigi legmagasabb harmadik negyedévi eladásait érte el, és soha nem volt közelebb ahhoz, hogy vezesse a globális okostelefon-piacot egy harmadik negyedévben, mint most

– idézte Runar Bjørhovde, a Canalys elemzője.

Az iPhone 16 sorozat korlátozott hatással volt a negyedévre, mivel csak három napig volt elérhető a Q3-ban. Bjørhovde szerint az iPhone 15 sorozat és a korábbi modellek eladásai voltak a legfontosabb okai az Apple sikerének a negyedévben.

Ennek ellenére várható, hogy az Apple megszerzi a koronát a Samsungtól a Q4-ben, ahogy az iPhone 16 sorozat teljes hatása érezhetővé válik. Ugyanakkor kíváncsian várjuk a Xiaomi teljesítményét is a Q4-ben, mivel nemrégiben bemutatta a Redmi Note 14 sorozatot Kínában, és várhatóan a Xiaomi 15 sorozatot is piacra dobja hazai piacán.

(via)

(x) hirdetés
2024.10.15.

Ezeket már olvastad?

+