MojAndroid
(x) hirdetés

Bár a két Pro modell kapja a legtöbb figyelmet, a vanilla Vivo X200 számos hasonló, élvonalbeli funkcióval rendelkezik. Ezek közé tartozik az új generációs Zeiss kamerarendszer, egy erőteljes chipkészlet és egy robusztus, de vonzó dizájn.

A Vivo X200-at a Dimensity 9400 processzor hajtja, amely a közelmúltban teljesítménybeli mérföldköveket állított fel. A második generációs, 3nm-es chip, amelyet a Vivo az ARM-mel és a MediaTekkel együttműködve fejlesztett, minden nagy magot tartalmazó kialakítással rendelkezik. A Cortex-X925 fő magja 3,626 GHz-en fut, és akár 16 GB RAM-mal párosítható, amely virtuális RAM-mal megduplázható. A tárolókapacitás (256 GB, 512 GB vagy 1 TB) szintén bővíthető a Vivo tárolótömörítési technológiájának köszönhetően.

Akárcsak a nagyobb Pro modell, a Vivo X200 is egy négyoldalúan ívelt, 6,67 hüvelykes kijelzőt használ Zeiss Natural Color technológiával, amely iparágvezető színhűséget ígér. A kijelző magas frekvenciájú PWM-szabályozást alkalmaz a villódzásmentes élmény érdekében. Emellett háromszoros élettartamot és alacsonyabb energiafogyasztást ígér más OLED panelekhez képest. Fontos megjegyezni, hogy a nem Pro modell optikai ujjlenyomat-olvasót használ.

Az X200 generáció a fő kamerához a LYT-818 érzékelőre támaszkodik, amely egy 50 MP felbontású, 1/1.28”-os szenzor. Ezt a Sony és a Vivo közösen fejlesztették, és a felette lévő f/1.57-es objektív Zeiss T bevonattal* rendelkezik. Ez egy jelentős fejlesztés az X100-ban található 1/1.49”-os érzékelőhöz képest – a Vivo állítása szerint a LYT-818 versenyre kel az 1”-os szenzorokkal. A kamerarendszer része egy 70 mm-es f/2.57 teleobjektív is, amely szintén T* bevonattal rendelkezik. Bár a Pro modellek 200 MP-es érzékelője nem található meg, helyette egy 50 MP-es IMX882 1/1.95” szenzort használ. Továbbá van egy 50 MP-es ultra széles látószögű kamera is. Videofelvétel esetén a készülék 4K felbontásban 120 fps-t tud rögzíteni 10-bites log színekkel.

A telefont egy 5,800 mAh kapacitású BlueVolt akkumulátor hajtja, ami 800 mAh-val nagyobb, mint a tavalyi X100-ban található. Az akkumulátor 90 W-os vezetékes töltést támogat (ami alacsonyabb, mint a tavalyi 120 W). Ennek ellenére az X200 kisebb, mint elődje – 6,67 hüvelykes kijelzővel és 7,99 mm vastagsággal, szemben a 6,78 hüvelykes és 8,5 mm-es X100-zal. Az X100 IP68 minősítéssel rendelkezett, amit most IP69-re fejlesztettek, amely forró vízsugarakkal szembeni védelmet nyújt.

Az új X200 család egy offline kommunikációs képességgel is rendelkezik, amely lehetővé teszi üzenetek küldését akár 1 km-es távolságra is mobilhálózat nélkül. Ezt a Vivo és a MediaTek közösen fejlesztette ki Bluetooth-alapokon. Támogatja az SOS üzenetek sugárzását, valamint egy-egy személy közötti hang- és szöveges kommunikációt, továbbá helymegosztást is lehetővé tesz. Ennek teszteléséhez a Kínai Tudományos Akadémia kutatói az Everest olyan részeire mentek, ahol nincs hálózati lefedettség.

Az X200 OriginOS 5 operációs rendszerrel érkezik. Új funkciói közé tartozik az Origin Island (hasonló az Apple Dynamic Island funkciójához) és a testreszabott “circle to search” funkció. A kínai piac számára a Vivo egy AI-modellt is létrehozott, amely jegyzetelést és szövegírást tud kezelni. Nemzetközi piacokra szánt változatokról még nincs pontos információ. A Vivo X200, akárcsak Pro testvére, Zafírkék, Titánszürke, Holdfényfehér és Szénfekete színekben lesz elérhető. A Zafírkék egy új szín, amely különleges, drágakőhöz hasonló fényhatásokkal bír. Az előrendelések már elkezdődtek, és a készülék hamarosan elérhető lesz, egyelőre azonban még nem tudni, mikor lesz elérhető globálisan.

(via)

(x) hirdetés
2024.10.14.

Ezeket már olvastad?

+