MojAndroid
(x) hirdetés

A legfrissebb példa nélküli szivárgás eredményeként az Apple még be nem jelentett M4 MacBook Pro-ja állítólag megjelent az Avito-n, egy népszerű orosz apróhirdetési weboldalon. A fejlemény követi azokat a közelmúltbeli videókat, amelyek orosz YouTube-csatornákon mutatják be a láthatóan kiadatlan laptopot.

A közösségi médiában megjelent jelentések szerint az Avito-n hirdetett 14 hüvelykes MacBook Pro a következő generációs M4 chipet tartalmazza. A készüléket állítólag 16 GB RAM-mal és 512 GB tárolóval konfigurálták, és új Space Black színben kínálták, amely jelenleg kizárólag az M3 Pro és M3 Max MacBook Pro modellekhez érhető el. Az ár körülbelül 720 000 rubel (kb. 7 500 dollár) volt, ami jelentősen magasabb a jelenlegi MacBook Pro modellekhez képest.

Figyelemre méltó, hogy úgy tűnik, több példányt is árusítottak az be nem jelentett MacBook Pro-ból, ami arra utal, hogy egy nagyobb mennyiséget loptak el egy kínai raktárból, és valahogy Oroszországba került. A hirdetés állítólag tartalmazott egy megjegyzést, amely szerint az ár naponta változik, és a vásárlóknak vásárlás előtt érdemes megerősíteniük rendelésüket. Jelenleg azonban ezeket a hirdetéseket eltávolították a platformról, amely megtiltja a “nem létező” termékek értékesítését.

A legújabb szivárgás egybeesik azzal, hogy az orosz YouTube-csatornák hétvégén unboxing videókat osztottak meg. Ezek a videók állítólag az eljövendő MacBook Pro-t mutatják be, és olyan lehetséges frissítéseket árulnak el, mint például a három Thunderbolt 4 port a alapmodellnél (az előző generációs TB3 portok két példánya helyett), valamint a 16 GB RAM, mint az új minimális memória konfiguráció.

Bár e szivárgások hitelessége még nem megerősített, összhangban állnak az Apple Mac termékpalettájára vonatkozó legutóbbi pletykákkal. A Bloomberg újságírója, Mark Gurman arra utalt, hogy az Apple október végén bemutathatja az M4-tel ellátott Mac modelleket, a potenciális megjelenési dátum november 1-je lehet.

Ha ez a szivárgás valódi, akkor jelentős áthágása lenne az Apple általában szigorú biztonsági intézkedéseinek. Az utolsó alkalom, amikor az Apple ilyen mértékű szivárgással szembesült, 2010-ben történt, amikor egy iPhone 4 prototípust véletlenül egy bárban hagytak el Kaliforniában.

Az Apple nem kommentálta ezeket a szivárgásokat, és nem világos, hogyan reagál a cég erre a nyilvánvaló áthágásra. Mint mindig, a potenciális vásárlóknak óvatosan kell közelíteniük a nem hivatalos hirdetésekhez, különösen a be nem jelentett termékek esetében.

(via)

 

(x) hirdetés
2024.10.12.

Ezeket már olvastad?

+