MojAndroid
(x) hirdetés

A jelentések szerint az Apple jövőre megelőzheti a Samsungot, és a világ vezető okostelefon-gyártójává válhat. Eladásait várhatóan jelentősen növeli majd a legolcsóbb, 499 dolláros árú 2025-ös iPhone SE 4, valamint a régebbi iPhone modellek szállítása a feltörekvő piacokra, például Indiába.

A Counterpoint legfrissebb, az év második negyedévére vonatkozó globális telefongyártói piaci részesedési adatai szerint a Samsung 3%-os előnnyel rendelkezik az Apple-lel szemben. Azonban a cupertinói csapat általában a harmadik és negyedik negyedévben veszi át a vezetést, kihasználva az éves iPhone megjelenések körüli keresletnövekedést.

A Techinsights 2025-re vonatkozó globális okostelefon-szállítási előrejelzése szerint az Apple a hagyományosan erős első két negyedévben is megtarthatja lendületét. Ezzel 2025-ben először válhat a világ legnagyobb telefongyártójává, letaszítva a Samsungot a trónról, amelyen már jó ideje uralkodik. Az olcsó iPhone SE 5, amely először OLED kijelzővel érkezik, valamint a régebbi modellek csökkentett árakon történő forgalmazása lesznek a várható eladási robbanás fő mozgatórugói.

Mindezt tetézve, a globális telefonpiac 2025-ig tovább fog növekedni, így az Apple nemcsak nagyobb szeletet hasíthat ki a tortából, hanem akár eladási rekordokat is dönthet, amikor az iPhone SE 4 és az iPhone 17 sorozat piacra kerül.

Míg az iPhone SE 4 és a régebbi modellek nyilvánvaló előnye az alacsonyabb ár, az Apple az utóbbi időben sokkal több Pro vonalú iPhone-t értékesített, mint a normál modelleket.

A pletykák szerint ráadásul az iPhone 17 Slim modell lesz a legdrágább jövőre, így 2025 rekordév lehet az Apple számára bevétel tekintetében. A cég tovább fragmentálja az iPhone termékvonalát specifikációk és dizájn alapján, ezzel terelve a felhasználókat a legdrágább modellek felé — és ez a stratégia működik.

(via)

(x) hirdetés
2024.10.11.

Ezeket már olvastad?

+