MojAndroid
(x) hirdetés

Annak ellenére, hogy évek óta keringenek pletykák és létezik számos szabadalom az Apple Ring-ről, egy új jelentés szerint a vállalatnak nincs terve arra, hogy ténylegesen kiadjon egyet. Az Apple két évtizede kutatja az okosgyűrűket – vagy legalábbis ennyi ideje keringenek a pletykák –, de most úgy tűnik, hogy még sokáig várnunk kell rá. A Bloomberg szerint a probléma kevésbé technikai jellegű, inkább pragmatikus marketing okai vannak.

Az Apple nem fejleszt aktívan gyűrűt, és nincs terve arra, hogy egyet piacra dobjon

– írta Mark Gurman, mert elvonná a figyelmet az Apple Watch-ról.

Következésképp az Apple nem lát okot arra, hogy kannibalizáljon egy olyan terméket, amelynek még van növekedési lehetősége, és amely irigylésre méltó a fitneszkövető iparban

– tette hozzá.

Az Apple Ringgel kapcsolatos számos pletyka között olyanok is voltak, amelyek szerint az együtt működhetne az Apple Watch-csal. Például lehetséges, hogy ha az Apple Ringet és az Apple Watch-ot együtt viseljük, az javíthatná a pulzusmérés pontosságát, ahogy azt az Oura gyűrű jelenleg teszi.

Az elmúlt években benyújtott számos szabadalom alapján pedig kutatás folyt a gesztusvezérlésről is, amely talán az Apple Vision Pro használatához kapcsolódhat. Így ismételten azt várták, hogy az Apple Ring az Apple meglévő ökoszisztémájába illeszkedik majd, mint kiegészítő eszköz, nem pedig helyettesítő.

Ha a jelentés helyes, ez 2024 második olyan eszközének törlését jelenti, amely kiemelkedővé vált anélkül, hogy az Apple ténylegesen bejelentette volna. 2024 februárjában arról számoltak be, hogy a tíz éve tartó Apple Autó projektet teljesen törölték.

Bár abban az esetben nem volt olyan Apple eszköz, amelyet kannibalizált volna, de figyelemre méltó hasonlóságok vannak, hiszen az Apple autóval kapcsolatos kutatási erőfeszítései továbbra is dokumentálva vannak a szabadalmakban.

(via)

 

(x) hirdetés
2024.10.08.

Ezeket már olvastad?

+