MojAndroid
(x) hirdetés

A pletykák szerint a OnePlus 13 lehet az első Android zászlóshajó, amely MagSafe-szerű töltést kap. Ez az Apple által bevezetett technológia mágneses töltési rendszert használ, amely lehetővé teszi az egyszerű és stabil vezeték nélküli töltést a telefon hátulján található mágnesek segítségével. A OnePlus lépése azért jelentős, mert eddig ez a technológia főleg az iPhone-okhoz volt elérhető, de a OnePlus 13 ezt a kényelmes megoldást hozhatja el az androidos felhasználók számára.

A Qi2 szabványt 2023-ban jelentették be mágneses töltési funkcióval, és azóta az iPhone-ok többsége támogatja ezt a technológiát a MagSafe-en keresztül, hiszen a Qi2 és a MagSafe nagyrészt ugyanazon az elven működik. Azonban eddig csak egy Android készülék, a HMD Skyline, egy középkategóriás telefon, kínált Qi2-támogatást. A Pixel 9 széria is esélyes volt, hogy a Qi2-vel debütál, de végül a korai megjelenési ütemezés miatt ez nem történt meg.

Ahogy 2025 közeleg, és remélhetőleg egyre több Qi2-kompatibilis készülékkel találkozunk, a OnePlus is jelzi, hogy felkészül a szabvány támogatására. Louis Lee, a OnePlus China elnöke egy Weibo-posztban megosztott egy üzenetváltást, ahol “mágneses funkció” támogatásáról beszél (fordítás alapján), ami arra utalhat, hogy a OnePlus 13 támogatja majd a Qi2-t, vagy valamilyen MagSafe-szerű mágneses töltést. Ez még nem hivatalos megerősítés, de komoly jelzés arra, hogy a OnePlus ezen a területen is innovációt tervez.

Ez a hír nem meglepő, hiszen már korábban is voltak arra utaló jelek, hogy 2024 vége és 2025 hozhatja el az első Qi2-támogatású Android zászlóshajókat, mivel a szabvány már elég régóta készen áll ahhoz, hogy új tervezésű készülékekbe integrálják.

Mivel a OnePlus 13 kínai premierje hamarosan várható, és globálisan is megjelenik nem sokkal utána, az időzítés tökéletes.

(via)

(x) hirdetés
2024.10.08.

Ezeket már olvastad?

+