MojAndroid
(x) hirdetés

Úgy tűnik, hogy a Google megoldotta a Samsung Galaxy S25 sorozatot érintő bizonytalanságot azzal kapcsolatban, hogy melyik chipset fogja hajtani a készülékeket.

A Samsung általában két különböző chipet használ a zászlóshajó modelljeihez: egyes modellekbe prémium Qualcomm Snapdragon chipeket, míg másokba saját fejlesztésű Exynos SoC-kat építenek. Azonban idén a dél-koreai óriás több problémába is ütközött.

A hírek szerint az Exynos 2500 chipsetet már nem veszik figyelembe a Galaxy S25 széria esetében, mert alacsony gyártási hozamot értek el vele. A hozam a gyártás során előállított felhasználható chipek számát jelenti.

Úgy tűnik, hogy a Snapdragon 8 Gen 4 chipset alkalmazása a teljes sorozatban nem kivitelezhető, mert a pletykák szerint legalább 20%-kal drágább lesz, mint a Snapdragon 8 Gen 3.

A költségek kezelhető szinten tartása érdekében a Samsung várhatóan bevezet egy MediaTek chipet is a kínálatba. Ezt már egy júniusi pletyka is megszellőztette, és most úgy tűnik, hogy a Google is megerősítette ezt az információt. A NotebookCheck vette észre először, hogy a Google DeepMind weboldala egy zászlóshajó Dimensity chipset jelenlétét tárja fel egy Samsung telefonban.

A Samsung korábban már használt MediaTek chipeket telefonjaiban, de ezek kizárólag alacsonyabb vagy középkategóriás, költségvetés-barát modellekbe kerültek. Azonban a Google nyelvhasználata arra utal, hogy a Galaxy S25-ről szóló pletykák, miszerint MediaTek chipsetet kapna, igazak lehetnek.

A Samsung nemrégiben bebizonyította, hogy nyitott a MediaTek chipek alkalmazására a csúcskategóriás termékeiben is, hiszen a Galaxy Tab S10 Plus és Tab S10 Ultra táblagépeknél a Dimensity 9300+ chipet választotta.

Ha a Samsung valóban ebbe az irányba indul, valószínű, hogy csak az alapmodell és a Plus verzió kap MediaTek chipsetet, és ezek is csak bizonyos piacokon. A Galaxy S25 Ultra valószínűleg a Snapdragon 8 Gen 4 chipet fogja használni, amely a pletykák szerint jobb teljesítményt nyújthat, mint az iPhone 16 Pro A18 Pro chipje, és minden piacon elérhető lesz.

Bár a MediaTek még nem olyan elismert, mint a Qualcomm az átlagfelhasználók körében, az utóbbi években több lenyűgöző chipet is piacra dobott a vállalat. Az új Dimensity 9400 chip, amely várhatóan a Galaxy S25 motorja lesz, több tranzisztort tartalmazhat, mint bármely más jelenlegi chip, ami elméletben gyorsabb működést biztosíthat a jelenlegi csúcstelefonokhoz képest.

Úgy tűnik, a Samsung jó döntést hoz ezzel a lépéssel, mivel egyébként kénytelen lenne megemelni a Galaxy S25 és S25 Plus árait. A magasabb ár elriaszthatná a vásárlókat, ami állítólag a Galaxy Z Flip 6 és Fold 6 esetében is megtörtént.

(via)

(x) hirdetés
2024.10.08.

Ezeket már olvastad?

+