MojAndroid
(x) hirdetés

A jelentések szerint a Google egy új funkciófrissítést készít elő Androidra, amely új lopásgátló funkciókat tartalmaz, mint például a Lopásészlelési Zár, Offline Eszköz Zár és a Távoli Zár. Utóbbi nem teljesen új, hiszen számos Android-felhasználó már rendelkezik vele. Azonban a Lopásészlelési Zár és az Offline Eszköz Zár új funkciók, amelyeket még májusban jelentettek be, és céljuk az adatok biztonságának növelése.

Ezek az új funkciók segítenek abban, hogy az eszközök még nagyobb védelmet kapjanak lopás esetén, és akkor is használhatóak legyenek, ha az eszköz nincs internetkapcsolatban.

A Lopásészlelési Zár a legfejlettebb ezek közül a funkciók közül. Mesterséges intelligenciát és a készülék érzékelőit használja arra, hogy felismerje azokat a mozgásokat, amelyek gyakran a lopásokhoz köthetők. Például, ha valaki kitépi a telefont a kezedből, és futni kezd vele. A rendszer képes észlelni a mozgásokat, amelyek jellemzőek lehetnek kerékpárral vagy autóval történő szökésre is. Ilyenkor a telefon automatikusan lezár, és minden hozzáférést blokkol az alkalmazásokhoz és az adatokhoz. Az Offline Eszköz Zár pedig akkor lép életbe, ha a tolvaj megpróbálja hosszú időn keresztül offline állapotban tartani a készüléket. Ilyen esetben a telefon zárolja magát, megakadályozva a hozzáférést.

A Távoli Zár lehetővé teszi a készülék távoli lezárását csupán a telefonszámod segítségével, abban az esetben, ha a „Find My Device” (Eszközkereső) funkció ki van kapcsolva, vagy ha nem tudsz bejelentkezni a Google-fiókodba, hogy magad végezd el a zárolást.

Még nem egyértelmű, hogy mely készülékek kapják meg ezeket az új funkciókat, de érdemes ellenőrizni, hogy a legfrissebb Google Play Szolgáltatások verzióval rendelkezel-e.

(via)

(x) hirdetés
2024.10.07.

Ezeket már olvastad?

+