MojAndroid
(x) hirdetés

A várakozások szerint a Samsung 2025 januárjában mutatta volna be a Galaxy S25 sorozatot, ahol az alap és Plus modellek Exynos chipekkel, míg az Ultra modell Snapdragon processzorral érkezett volna.

Koreából érkező jelentések szerint azonban ez nem biztos, hogy így lesz. A Samsungnak ugyanis problémái vannak az Exynos 2500 chipek alacsony gyártási hozamával, és előfordulhat, hogy nem tudnak elegendő egységet időben előállítani a tervezett megjelenéshez. Emiatt az egész portfólió Snapdragon chipekre épülhet.

A Business Korea jelentése szerint a Samsung Foundry alacsony hozammal küzd a 3 nm-es gyártási folyamat során, bár konkrét számadatokat nem közöltek. A chipgyártásban a hozam soha nem éri el a 100%-ot, mivel a téglalap alakú chipeket kör alakú waferből vágják ki, ami mindig hulladékkal jár. Ennél is fontosabb, hogy nem minden chip felel meg a minőségi előírásoknak, ezért a hozam gyártósoronként változik.

Amennyiben a jelentés helyes, és a Samsung valóban a Snapdragon 8 Gen 4 (várhatóan Snapdragon 8 Elite néven is megjelenik) mellett dönt, az újabb csapást jelenthet a vállalat félvezető üzletágára. A koreai vállalat már elvesztette az Nvidia és az Apple megrendeléseit, mivel ezek a cégek a TSMC-t választották AI-kompatibilis chipeik gyártására.

(via)

(x) hirdetés
2024.10.07.

Ezeket már olvastad?

+