MojAndroid
(x) hirdetés

Miközben a Xiaomi jelenleg a Xiaomi 15 és a 15 Pro későbbi e havi bevezetésére készül, a sorozat csúcsmodellje, a 15 Ultra, hivatalosan jövő év elején debütál. Már számos részletet megosztottunk a 15 Ultra specifikációiról és funkcióiról, de most egy új szivárogtatás talán először mutatja be a telefon dizájnját.

Egy Kínából érkező szivárgás szerint a Xiaomi 15 Ultra tervezési vázlatai felfedik a készülék masszív kamerarendszerét.

A hátsó kamera sziget kialakítása hasonlít a Xiaomi 14 Ultra dizájnjához, azonban van némi különbség az objektívek elrendezésében. A Xiaomi 15 Ultránál az egyik objektív a tetején található, míg a másik három alul helyezkedik el, szemben a 14 Ultra kétoldali elrendezésével.

A tetején valószínűleg egy 200 MP-es periszkópos teleobjektív modul található, amely várhatóan ugyanaz a Samsung ISOCELL HP9 érzékelő lesz, mint a Vivo X100 Ultra modellben. Ha ez igaz, akkor ez egy jelentős fejlesztés lenne a 14 Ultra 50 MP-es Sony IMX858 kamerájához képest.

A pletykák szerint a Xiaomi 15 Ultra hátlapján található 1 hüvelykes fő kamera változatlan marad a 14 Ultrához képest. Várhatóan egy 50 MP-es Sony LYT-900 érzékelővel lesz felszerelve, amely optikai képstabilizálással (OIS) is rendelkezik.

Az ultraszéles és telefotó kamerák valószínűleg nem fognak változni. A Xiaomi várhatóan továbbra is a 50 MP-es Sony IMX858 objektívet használja mindkét esetben, az ultraszéles látószögű kamera 122 fokos látómezőt kínál, míg a teleobjektív 75 mm-es gyújtótávolságot. Természetesen a Leica hangolás az egész rendszert érinti.

Elülső dizájn és teljesítmény

A frontot tekintve, a készülék lapos élekkel és egy kijelzőbe integrált kivágással rendelkezik, amely valószínűleg a szelfikamerának ad helyet.

Specifikációk

Teljesítmény szempontjából a Xiaomi 15 Ultra várhatóan a Snapdragon 8 Gen 4 SoC vagy Snapdragon 8 Elite lapkakészlettel lesz felszerelve, amelyet akár 24 GB RAM is kiegészíthet. Emellett a készülék egy hatalmas, 6 200 mAh-s akkumulátorral érkezik, amely hosszú üzemidőt biztosít, és a legújabb HyperOS 2.0 rendszert futtatja, amely az Android 15 alapjaira épül.

A telefon 2K felbontású kijelzővel rendelkezik, amelynek mind a négy oldala mikro-görbülettel bír. Ezen kívül ultrahangos kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó is várható, a kényelmes és biztonságos feloldás érdekében.

A Xiaomi 15 Ultra háromféle anyagváltozatban lesz elérhető: sima bőr, üvegszálas, illetve kerámia kivitelben, így különböző stílusokhoz és preferenciákhoz igazítható.

(via)

(x) hirdetés
2024.10.04.

Ezeket már olvastad?

+