MojAndroid
(x) hirdetés

A legtöbb ember az új játékokat Android-eszközére a Google Play Áruházból tölti le, de egyre népszerűbbek más források is. Az Epic idén augusztusban elindította az Epic Games Store-t Androidon, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy letöltsék a Fortnite-ot Androidra, valamint más népszerű játékokat, mint például a Fall Guys és a Rocket League Sideswipe. Ha további kiváló minőségű Android-játékokat keresel, amelyeket ingyen játszhatsz, akkor az Epic remek hírekkel szolgál számodra.

Az Unreal Fest rendezvényen Seattle-ben Steve Allison, az Epic Games Store vezérigazgatója egy keynote előadás utáni kerekasztal-beszélgetésen bejelentette, hogy az Epic „ingyenes játékok” programja az idei év negyedik negyedévében érkezik mobilra, valószínűleg az Epic Games Store-on keresztül. A program a harmadik fél által fejlesztett alkalmazásokkal együtt debütál a karácsonyi szezonban. Az Epic becslése szerint 10-50 alkalmazás lesz készen az indulásra, bár egyesek késhetnek a fizetési megoldás bevezetése miatt.

Az Epic Games Store egyik első harmadik fél által fejlesztett játéka az Ark: Ultimate Mobile Edition lesz, amely várhatóan még ebben az évben érkezik mobilra.

Az Epic tervezi továbbá az önkiszolgáló publikálási eszközök bevezetését, amelyek lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy saját alkalmazásaikat és játékaikat feltegyék az Epic Games Store-ba anélkül, hogy bármilyen interakcióra lenne szükség az Epic részéről. Ez a funkció 2025 első felére várható, akár már januárban is elérhető lehet. További tervezett funkciók közé tartozik a szociális és parti funkciók bevezetése a Store-ban, például a játékon belüli csevegés és a platformok közötti játék, amelyek szintén 2025 végére vannak ütemezve.

Személyes tapasztalatom alapján az Epic Games Store és az „ingyenes játékok” program lehetővé tette számomra, hogy évek alatt számos nagyszerű címet élvezhessek. Bár ezek a játékok ingyenesek lettek, néhány évvel a csúcspontjuk után érkeztek, mégis élvezhetőek voltak, és sok órát töltöttem velük. Mivel ezek általában régebbi vagy nem AAA kategóriás címek, a grafika kissé elavult lehet, de ez előnyt is jelent, hiszen gyengébb hardveren is futtathatók. Az Epic számára az ingyenes játékok program felhasználószerzési stratégia. A cég még nem fedte fel a teljes tervét a mobilos ingyenes játékok programjával kapcsolatban, de feltételezhetjük, hogy hasonló elvek mentén fog működni, mint az asztali verzió esetében.

(via)

(x) hirdetés
2024.10.03.

Ezeket már olvastad?

+