MojAndroid
(x) hirdetés

Az RCS (Rich Communication Services) mostanában újra reflektorfénybe került, hála az Apple iOS 18-as verziójának, amely lehetővé tette az iPhone felhasználók számára az RCS üzenetek küldését és fogadását. Az Android felhasználók már egy ideje küldhetnek RCS üzeneteket a telefonjaikon a Google Messages segítségével, de a Wear OS okosórák esetében ez nem mondható el. Ha otthagyja a telefonját, nem tud üzeneteket küldeni más felhasználóknak az okosóráján keresztül. Ez azonban hamarosan megváltozhat, mivel a Google dolgozik azon, hogy a Google Messages alkalmazás frissítése révén önálló RCS funkciókat hozzon a Wear OS-szes okosórákra.

A Google Messages v20240926 beta frissítésében felbukkant néhány részlet, amelyek arra utal, hogy a független RCS funkciók hamarosan elérhetőek lesznek a Wear OS okosórákon.

bugle.enable_wear_standalone_rcs
bugle.enable_wear_standalone_rcs_settings
bugle.enable_wear_standalone_voice_message

A fenti jelzők közül a “bugle” valószínűleg a Google Messages kódneve, a “wear” a Wear OS-re utal, míg a “standalone” függetlent jelent. Két jelző az RCS és annak beállításainak engedélyezésére szolgál, míg egy a hangüzenetek engedélyezésére. Így ésszerűen következtethetünk arra, hogy a független RCS funkciók hamarosan megérkeznek a Wear OS okosórákra. Ha ez a funkció valóban megvalósul, az jelentős változást jelentene a jelenlegi helyzethez képest. Míg az RCS az Android okostelefonokon népszerű, az okosórákon való használata érthetően háttérbe szorult a viszonylag kisebb felhasználói bázis miatt, amely érdeklődik a funkció iránt.

Jelenleg a Google Messages alkalmazás a Wear OS okosórákon lényegében tükrözi a Google Messages alkalmazást a telefonon. Az okosóráról küldött RCS üzenetek a telefonon keresztül kerülnek továbbításra, és ha elveszíti a kapcsolatot a telefonnal, az okosóra nem tud RCS üzeneteket küldeni vagy fogadni. Ez mind a Wi-Fi, mind az LTE okosórákra vonatkozik. Nem tud RCS üzeneteket küldeni vagy fogadni a Wear OS okosóráról, függetlenül a telefontól, mivel az óra valószínűleg nem tart fenn saját független kapcsolatot az RCS szerverekkel.

Ezzel a feltételezett változással a Wear OS okosórád képes lesz önállóan csatlakozni az RCS szerverekhez, lehetővé téve, hogy RCS üzeneteket küldj anélkül, hogy a telefonodra lenne szükséged. Nem vagyunk biztosak abban, hogy a független RCS elérhető lesz-e mind a Wi-Fi, mind az LTE okosórák számára, de valószínűleg így lesz, mivel csak aktív adatkapcsolatra van szükség, nem telefonvonalra az RCS üzenet küldéséhez. A végén reméljük, hogy az RCS hasonlóan fog működni, mint az azonnali üzenetküldő alkalmazások, például a WhatsApp a Wear OS-en, lehetővé téve, hogy otthagyjuk a telefonunkat.

(via)

 

(x) hirdetés
2024.10.03.

Ezeket már olvastad?

+