MojAndroid
(x) hirdetés

A MediaTek október 9-én mutatja be következő zászlóshajó chipkészletét, a Dimensity 9400-at, néhány nappal később pedig a Qualcomm is lerántja a leplet a Snapdragon 8 Gen 4-ről (ami esetleg Snapdragon 8 Elite néven érkezhet). Ezek lesznek a következő év csúcskategóriás chipkészletei az Android készülékekhez, és számos okostelefon-gyártó előtt állt mostanában a nehéz döntés, hogy melyiket válasszák a készülékeikhez.

Ez a döntés részben árkérdés is lehetett. Egy elismert kínai szivárogtató, Digital Chat Station szerint a Snapdragon 8 Gen 4 lényegesen drágább, mint a MediaTek megfelelője. DCS szerint a Dimensity 9400 körülbelül 155 dollárba kerül, míg a Snapdragon 8 Gen 4 borsos 190 dollárt kóstál. Ezek irányárak, egyes gyártók jelentősen kedvezőbb árakat alkudhatnak ki a megrendelt mennyiségtől függően.

A Snapdragon több mint 20%-kal drágább, és ez számos eszköz esetében befolyásolhatja az árazást. Mindkét közelgő SoC igazi teljesítménybajnoknak ígérkezik, amelyek könnyedén túlszárnyalhatják az eddigi Android chipkészleteket.

Hogy az Apple A18-as szériájánál is jobbak lesznek-e, az még kérdéses. Az is bizonytalan, hogy egymással szemben hogyan teljesítenek, de biztosan sok benchmark eredmény fog kiszivárogni a következő napokban, úgyhogy érdemes figyelni a híreket.

(via)

(x) hirdetés
2024.10.01.

Ezeket már olvastad?

+