MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung már az év eleje óta nagy hangsúlyt fektetett a Galaxy AI-ra, és azóta is az egyik fő eladási pontjává vált a Galaxy készülékeknek. Ezen kívül egy potenciálisan új bevételi forrás is lehet a vállalat számára. Az év folyamán a Samsung több alkalommal utalt arra, hogy a Galaxy AI jövője részben fizetős lehet, és ma ismét megerősítette ezt.

A Samsung szeptember 26-án bejelentette a Galaxy Tab S10 sorozatot és a Galaxy S24 FE-t. Ezek rendkívül izgalmas eszközök, de a Samsung ezt az alkalmat is megragadta, hogy újra a fizetős Galaxy AI funkciók témájára terelje a figyelmet.

A Galaxy Tab S10 sorozat és a Galaxy S24 FE sajtóközleményeiben található lábjegyzetek utalnak a Galaxy AI jövőjére. A Samsung saját szavaival élve azt írta: “Bizonyos AI funkciókhoz díjak is társulhatnak 2025 végétől.”

Az üzenet hasonló azokhoz, amelyeket a Samsung már januárban megosztott, a Galaxy S24 megjelenése után, és júliusban, pár nappal a Galaxy Z6 sorozat hivatalos bemutatója előtt Párizsban.

A Galaxy AI jövője bizonytalan

A Samsung soha nem konkretizálta, hogy mely Galaxy AI funkciók válhatnak fizetőssé a következő évben. Az év elején a Samsung Health vezetője, Hon Pak azt nyilatkozta, hogy a vállalat fontolgatja egy előfizetéses szolgáltatás bevezetését a Health alkalmazáshoz, de ez még nem valósult meg. A Samsung Health vezetője ugyanakkor megnyugtatóan beszélt arról, hogy a vállalatnak értéket kell nyújtania az árért. „Ha valóban arra kényszerítesz, hogy fizetnem kelljen valamiért, akkor adj valamit, ami átfogóbb, ami teljes körűbb” – mondta Pak egy februári interjúban (CNBC).

Bárhogy is nézzük, úgy tűnik, hogy a Samsung meg van győződve arról, hogy 2025 végétől kezdődően előfizetéses rendszert kell bevezetni legalább néhány AI funkcióra. Ez felveti a kérdést, hogy mely Galaxy AI eszközök válnak fizetőssé jövőre, és melyek maradnak ingyenesek. Érdemes megjegyezni, hogy a Samsung sajtóközleményeiben az „AI” kifejezést használja, nem pedig a „Galaxy AI”-t, amikor az AI funkciók fizetőssé tételéről van szó. Mivel a legtöbb Galaxy AI eszköz a Google technológiáira épül, nem kizárt, hogy a Google is monetizálni kívánja ezeket az AI eszközöket, aminek következtében a Samsung is követné ezt az utat.

Az is nyilvánvaló, hogy a Samsung már egy ideje keresi a módját, hogyan tudna folyamatos bevételt generálni fizetős szolgáltatásokból és előfizetésekből.

Akár a Samsung, akár a Google, vagy mindkettő lépi meg ezt a változtatást, néhány most még ingyenes AI funkció – vagy a jövőbeni fejlesztés alatt álló új funkciók – 2025 végére fizetőssé válhatnak.

(via)

(x) hirdetés
2024.09.30.

Ezeket már olvastad?

+