MojAndroid
(x) hirdetés
Az Apple akár már jövőre piacra dobhat egy iPad-szerű okosotthon kiegészítőt, amely a homeOS platformra épül, Mark Gurman, a Bloomberg újságírója szerint.
 
A kijelző olyan Apple alkalmazásokat futtat majd, mint a Naptár, Jegyzetek és Otthon, továbbá egy olyan felülettel rendelkezik, amely „optimalizálva van az otthoni eszközök vezérlésére és az információk gyors megtekintésére”.
 
Az Apple jelenlegi Apple TV és HomePod termékcsaládjai már rendelkeznek otthoni központ funkciókkal, de hiányzik belőlük a hardver, amely képes AI-modellek futtatására. Ezzel szemben az új okosotthon-kiegészítő központi eleme az Apple Intelligence lesz, és Gurman szerint ez egy „alacsonyabb kategóriájú kísérő eszköz” a több mint 1 000 dolláros otthoni robotkészülékhez képest.
 
Hasonló eszközökről már egy ideje keringenek pletykák. A prototípusok állítólag egy HomePod-szerű eszközhöz hasonlítanak, amely képernyővel rendelkezik (falra mágnesesen rögzíthető vagy íróasztalra helyezhető), illetve egy iPad-szerű kijelzővel, amely egy robotkaron helyezkedik el. Mindkét kiegészítő az Apple AI és otthoni eszközök hardvermérnöki csoportjai közötti együttműködés eredménye.
 
A MacRumors januárban olyan háttérkódot talált, amely arra utalt, hogy az Apple továbbra is dolgozik a homeOS platformon, a tvOS egy változataként. Egy másik kódban júniusban megerősítették legalább egy ki nem adott otthoni kiegészítő létezését.
 
Nemrég a 9to5Mac arról számolt be, hogy az alsó kategóriás okosotthon-eszköz „szögletes kijelzővel”, A18 chip-pel és beépített kamerával rendelkezik a FaceTime hívásokhoz. Az eszköz támogatja az AirPlay-t, képes felismerni a kézmozdulatokat távolról, és meg tud különböztetni személyeket a személyre szabott kérésekhez. A 9to5Mac szerint az Apple már jövő tavasszal piacra dobhatja ezt az okosotthon-terméket.

(via)

(x) hirdetés
2024.09.30.

Ezeket már olvastad?

+