MojAndroid
(x) hirdetés

A héten korábban az iFixit szétszerelte az iPhone 16-ot és az iPhone 16 Plus-t, hogy bemutassa az új akkumulátor eltávolítási folyamatot, amely elektromosságot használ a ragasztó eltávolításához. Ma az iFixit visszatért, hogy szétszerelje az iPhone 16 Pro-t és az ‌iPhone 16 Pro‌ Max-ot is.

Az iFixit részletesen ismertette, hogy az új folyamat miként működik, valamint bemutatta azokat a belső változtatásokat, amelyek a javítási folyamatok egyszerűsítését célozzák meg az Apple új készülékeinél.

Az Apple ‌iPhone 16 Pro‌ modellek nem rendelkeznek ugyanazzal az egyszerűsített akkumulátor eltávolítási folyamattal, mint az ‌iPhone 16‌, ugyanis az Apple a drágább modelljeinél hagyományos nyújtható ragasztót használt. Azonban a készülék belsejébe így is könnyebb bejutni, mivel a hátlapról lehet hozzáférni, nem pedig a kijelző felől, amely könnyen megsérülhet.

Az ‌iPhone 16 Pro‌ akkumulátora fémburkolatba van foglalva, akárcsak az ‌iPhone 16‌ modellek esetében, azonban az ‌iPhone 16 Pro‌ Max nem rendelkezik ilyen burkolattal, ami iFixit szerint „megzavaró” döntés. A LiDAR szkenner könnyebben hozzáférhető a javításokhoz, mivel korábbi Pro modelleknél a fő kameraegység alatt helyezkedett el.

A kameramodulok szinte azonosak, de nem cserélhetők ki egymással, mivel eltérő kábelhosszúságokkal és más helyeken található csavarokkal rendelkeznek a különböző modellekben. Az Apple áthelyezte az mmWave antennát, hogy helyet adjon a Kamera vezérlőgombnak. Az új hely az eszköz tetejénél található üreges tér, de iFixit szerint a jel átvitele a titánkeret miatt mégis gyengülhet.

A szétszerelés folyamata a USB-C port esetében „masszívan” egyszerűsödött, bár iFixit megjegyzi, hogy az Apple nem árul csere USB-C portokat. A logikai panelt is könnyebben ki lehet venni, mindössze a felső hangszóróegység eltávolítása szükséges, ami jelentős tervezési javulás.

Érdemes megjegyezni, hogy az ‌iPhone 16 Pro‌ modellekben a Qualcomm SDX71M modem található, ami az SDX70M egyedi verziója, amit az iPhone 15 Pro modellekben is használtak. Korábbi pletykák szerint ezekben a modellekben a Qualcomm X75 modem kapott volna helyet, de ez nem igazolódott be.

Az iFixit a javíthatósági pontszámban 7 pontot adott az ‌iPhone 16 Pro‌ modelleknek a tervezési változások és a javítási kézikönyvek elérhetősége miatt.

(via)

(x) hirdetés
2024.09.27.

Ezeket már olvastad?

+